Fira nationaldagen i Stockholm – 5 gratis aktiviteter

Fira nationaldagen i Stockholm – 5 gratis aktiviteter

På torsdag 6 juni firar vi Sveriges nationaldag. Väderleksrapporten lovar sol och värme och kalendern bjuder på ledigt (för de flesta).

Dagen till ära bjuds det på en mängd lokala firanden, men här listar vi fem riktigt trevliga nationaldagsfiranden i Stockholm för hela familjen – som alla är gratis!

 

Nationaldagsgaloppen, Gärdet

Den populära folkfesten ATG Nationaldagsgaloppen anordnas för sjunde året i rad på Gärdet. Det kommer bjudas på en härlig dag med något för alla i familjen, och programmet innehåller fartfyllda galopplöpningar, livemusik, Nationalsången, hattparad, barnområde, ponnygalopp och mycket mer. På scenen framträder artisterna Shirin och Renaida.

På området finns det flera matstationer och food trucks, men naturligtvis kan man ta med egen picknick-korg och slå sig ner i gräset.

Plats: Gärdet, Östermalm

Tid: 12-17

 

Nationaldagen på Skansen

På det anrika Skansen Sveriges nationaldag med flaggverkstad, ansiktsmålning, folkdans, pyssel och andra aktiviteter för barn. Dagen avslutas med en festlig och stjärnspäckad konsert på Sollidenscenen i närvaro av Kungafamiljen.

Plats: Skansen, Djurgården

Tid: Från kl. 10

 

Drop-in vigslar, Vita Bergsparken

Är ni sugna på att gifta er? Kom förbi Vita Bergsparken på Södermalm och säg ”ja”! Man håller till i kyrkstugorna på Mäster Pers gränd 4, registrering sker i Sofia kyrka mellan 10.00-14.00. Glöm inte att ha med er godkänd hindersprövning från skatteverket samt legitimation. Minst en av er måste tillhöra Svenska kyrkan. Max antal gäster: 10 st. 

Det bjuds på tårta och alkoholfritt bubbel till alla nygifta.

Plats: Mäster Pers gränd 4, Södermalm

Tid: 11:00 - 16:00

 

Matglatt firande i Kungsträdgården

Under den 5-9 juni ordnas matfestivalen Smaka på Stockholm där ni kan smaka på mat från välkända restauranger och världens alla hörn.

Plats: Kungsträdgården, City

Tid: 11.30-21.00

 

Sveriges största firande

På Golfängarna i Sundbyberg ställer man till med en riktig fest. Här hittar ni Sveriges största nationaldagsfirande med mängder av aktiviteter och uppträdanden av artisterna Smith & Thell, Lisa Ajax och Stor.

Plats: Golfängarna, Sundbyberg

Tid: 12.00-19.00