Hur undviker man röd, irriterad hud av blöjor?

Hur undviker man röd, irriterad hud av blöjor?

Hur undviker man röd, irriterad hud av blöjor? Det blir lätt varmt och fuktigt under blöjan, särskilt på natten när det är längre mellan blöjbyten. Urin och den fuktiga värmen kan göra huden irriterad.

Rodnaden brukar börja där urinen hamnar innan det sugs upp av blöjan, men rodnaden kan sprida sig till det täckta hudområdet. Ofta stannar det vid rodnad, men ibland kan utslagen bli vätskefyllda sår eller utslag. I de flesta fall går utslagen över om du tvättar, smörjer och håller torrt. Ser du ingen förbättring efter att ha provat råden tveka inte att söka vård. Inotyol Introducerades i Sverige redan år 1935 och har sedan dess lindrat hudirritationer och röda babystjärtar i generationer.

Inotyol är en fet salva som verkar mjukgörande och skyddande och som lindrar sveda och klåda vid hudirritation. Kan även användas vid eksem, brännskador, självsprickor samt skrubb och skavsår. 
• Salvan innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen.
• Salvan sitter kvar på huden som en skyddande barriär.
• Väl beprövad och många generationer av nöjda användare. Köp direkt, frakfritt på apotea.se
 

Användning och dosering av Inotyol


Inotyol® är ett godkänt registrerat läkemedel som finns att köpa receptfritt på apotek. Inotyol® salva 30g. (ichtammol titandioxid, zinkoxid) Indikation: Icke infekterade dermatoser, eksem, ulcera, erytem och brännskador. Läs noggrant på bipacksedel eller på ytterförpackning.
 

(April 2016     SEINO160084) 

BGP Products AB

Box 1498, 171 29  SOLNA

Tel: 08-546 567 91    

 

 

I samarbete med