Kända profiler auktionerar ut ”Mammaväskor” till förmån för Läkarmissionen

Kända profiler auktionerar ut ”Mammaväskor” till förmån för Läkarmissionen

Bella Gulldén, Vanja Wikström och Dasha Girine är tre av de mammor som tillsammans med Läkarmissionen auktionerar ut ”Mammaväskor” på Tradera till förmån för Läkarmissionens arbete för säkra förlossningar – en insats som räddar liv.

Nu på söndag är det Mors dag, en dag för att uppmärksamma och fira våra mammor. Men Mors dag behöver inte enbart betyda presenter och firande av sin egen mamma, utan kan även vara en dag att uppmärksamma hela världens mammor, mammor som inte har samma förutsättningar som vi har i Sverige och andra mer priviligierade länder.

Sätta guldkant på vardagen för både mamma och barn

För att bidra till Läkarmissionens fortsatta arbete för säkra förlossningar för utsatta blivande mödrar har sex svenska profiler satt ihop varsin ”Mammaväska”. Profilerna, som alla är mammor eller blivande mammor, har donerat och komponerat väskans innehåll med saker som sätter en extra guldkant på vardagen så som nagellack, böcker och halsband men även praktiska saker som kan behövas i vardagen så som nappar, barnkläder och gosedjur.

Genom att buda på en Mammaväska bidrar man till Läkarmissionens fortsatta arbete och alla intäkter går oavkortat till att fler kvinnor i utsatthet ska få en säker förlossning. Du kan köpa väskan till dig själv, eller i present till en mamma som du vill ge en guldkant i vardagen, säger Hanna Rosell, insamlingschef Läkarmissionen.

Varje år dör ungefär 300 000 kvinnor på grund av sin graviditet eller förlossning och en miljon bebisar dör under sin första dag i livet. När en mamma tvingas förlösa sitt barn hemma på jordgolvet blir även mindre komplikationer livshotande. Genom Läkarmissionens arbete kan andelen säkrare förlossningar öka och rädda både mammors- och deras barns liv.

Hundratals bud redan nu

Väskorna auktioneras ut på Tradera och pågår till på söndag men har redan nu fått hundratals bud. Väskornas innehåll tillsammans med ändamålet bakom kan locka många svenskar att vilja buda på auktionerna.

Många mammor gillar att handla på Tradera - damkläder och barnkläder är Traderas två största kategorier. Därför känns det extra fint att göra den här kampanjen tillsammans med Läkarmissionen för att rädda fler kvinnor och barns liv i världen, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Totalt auktioneras 6 Mammaväskor ut som signeras av:

  • Ann Söderlund

Tv-personlighet, poddare samt sexbarnsmamma.

  • Dasha Girine

Bloggare och poddare bosatt i Stockholm med sambo och son.

  • Lovisa Wallin

Youtubar och bloggar om sitt liv med sambo och sonen Todd.

  • Vanja Wikström

Entreprenör, bloggare samt tvåbarnsmamma.

  • Angelica Lagergren

Bloggare och poddare känd från Tvillingpodden.

  • Bella Gulldén

Handbollsproffs och blivande mamma.

 

Här hittar ni kampanjen på Tradera och kan lägga bud!