Kläder till en sommarbebis – det här packar du i BB-väskan

Kläder till en sommarbebis – det här packar du i BB-väskan

Sommaren närmar sig och för många även BF. Hur klär man egentligen en liten nyfödd mitt i sommaren och vad behöver man ha med sig i BB-väskan? Allt för föräldrar hjälper dig och listar här 7 saker som är bra att packa med sig till BB.

I denna artikel förekommer kommersiella länkar.

Små nyfödda bebisar trivs allra bäst hud mot hud med en förälder. För friska, fullgångna barn är det bästa sättet att både hålla kroppsvärmen och blodsockret på normala nivåer. Det främjar även amning och anknytning. De första dagarna på BB brukar därför spenderas i blöja, på en förälder med en liten filt över. Många kläs på för första gången i livet när det är dags att åka hem, och då behöver bebis både kläder och en liten mössa.

 

Håll huvudet varmt – inte kallt

En bebis förlorar mycket av kroppsvärmen genom huvudet och därför behöver hen en liten tunn mössa även på sommaren. Åtminstone om ni ska vara utomhus. Är det varmt ute brukar det räcka med tunna kläder, i ett lager och en liten filt. Ungefär vad du själv skulle ha på dig, plus en filt. De flesta bebisar kläs för varmt, ta för vana att känna på bebisen bak i nacken och hen är varm och blöt av svett – ja då är det för varmt.

 

Det här packar du i BB-väskan till din sommarbebis

 

Bebiskläder: Bodies

Det kan vara bra med ett par, kanske med både lång och kort ärm. Det beror på vädret när ni ska åka hem. Bebis kan ha en med lång ärm, eller en kortärmad med en liten kofta över.

Du hittar den beige bodyn här

Långärmade bodies är också ett måste. Tunna, mjuka i bomull brukar vara perfekt på sommaren. Den här ljuvliga lila bodyn finns här.

 

Bebiskläder: Tunna byxor

Byxor eller tight i ett tunt bomullsmaterial är perfekt för en bebis på sommaren. Det är svalt och skönt och skyddar den känsliga huden mot solens strålar. Det kan vara bra att ta med två par i väskan, man vet aldrig när olyckan är framme.

De lila byxorna med hundar är från Mini Rodni, du hittar dem här

De beiga är från Lindex och du hittar dem här

 

Bebiskläder: Jumpsuit/Pyjamas

Det kan vara bra med en pyjamas eller liten jumpsuit, med eller utan fötter. Om din bebis sover själv i egen säng på nätterna behöver hen ha pyjamas på sig, gärna med fötter men det funkar också utan och istället ta på strumpor.

Den här gula, somriga dressen kan du köpa här

Den här randiga pyjamasen med fötter är en bra pyjamas både på sommaren och vintern, du kan köpa den här.

 

Bebiskläder: Strumpor

Strumpor behöver bebisen men du behöver inte köpa så många. De blir inte skitiga och bebisar växer fort, rätt som det är så är strumporna för små.

Ett fint litet 3-pack med strumpor är en bra start att ha med i BB-väskan, du hittar dem här.

 

Bebiskläder: Liten kofta

En liten tunn kofta kan vara bra på kyliga dagar. För vi vet ju att den svenska sommaren inte är så pålitlig vädermässigt, det kan vara ganska kallt den dagen ni ska åka hem från BB.

Den stickade gråa koftan är från Minimarket och du hittar den här.

Om din bebis är beräknad att födas tidigt i sommar, eller sent när det börjar närma sig höst, kan det vara bra med en liten stickad overall. Om inget annt så för att den är så rysligt gullig.

Den urgulliga overallen med kaninöron kan du köpa här

 

Bebiskläder: Mössa


En mössa är som sagt bra, eftersom så mycket av kroppsvärmen försvinner genom huvudet. Är det väldigt varmt och soligt funkar det också med en liten solhatt, speciellt om du bär bebisen i sjal eller sele. Solhatten ger, med sina större kanter, ett bättre skydd mot solen.

Mössan kan vara med eller utan band under hakan, det är en smaksak. Den här beiga lilla mössan kan du köpa här.

Vill du hellre att din bebis ska åka hem från BB i en mössa med det lilla extra? Ja, då kan du köpa den här lilla mössan med kaninöron här.

Varma och soliga dagar är det bra med en solhatt, så om ni ska åka hem från BB mitt i sommaren kan det vara bra att packa med en sådan i BB-väskan. Varför inte den här fina? Du kan köpa den här.

 

Bebiskläder: Filt

Filtar är bra, både lite tunnare muslin filtar att ha inomhus och under de varma dagarna, men även en lite tjockare bomullsfilt kan vara bra att packa med sig.

Ett pack om tre tunna muslinfiltar tar inte mycket plats i väskan. De är perfekta att packa med, så finns det någon extra om det kommer kräks eller läcker mjölk. Du kan köpa detta setet här.

En mjuk, gosig bomullsfilt kommer väl till pass på hemresan. Du kan köpa den här.

 

Att få en bebis på sommaren är både praktiskt och mysigt, tänk bara på alla lager med ytterkläder du slipper klä på dagligen. Passa på att njuta av både bebis och solen, men tänk på att skydda din nyfödda från solens starka strålar.

 

LÄS ÄVEN:

10 saker att packa ner i BB-väskan

Inköpslista till bebis - föräldrarna tipsar!

 

Artikelbild: MIA Studio/Shutterstock, Lindex