Annons:
Veckans middagstips: kyckling hurry-curry

Veckans middagstips: kyckling hurry-curry

Här är veckans goda middagstips med smaker från öster. Dessutom går den snabbt att laga, perfekt i vardagen!

För 4 portioner behöver du: 
4 portioner jasminris
1-2 st gula lökar
600 g kycklinglårfilé
0,5 dl tomatpuré
1 msk curry
400 g passerade tomater 
1 dl crème fraiche
0,5 dl vatten
0,5 buljongtärningar
1 tsk ingefära
150 g sugarsnaps
1 röd paprika
salt
olja

1. Koka ris/gryn till 4 personer.

2. Finhacka 100 g gul lök (ca 1-2 st). Skär ca 600 g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor.

3. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, tillsätt ½ dl tomatpuré, 1 msk curry och löken. Fräs på medelhög värme i 1 min.

4. Tillsätt 400 g passerade tomater, 1 dl crème fraiche, ½ dl vatten, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 tsk ingefära och 1 tsk salt i grytan.

5. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i 12 min. Rör om då och då.

6. Skölj 1 tråg sugarsnaps (150 g) och lägg i en liten skål. Strimla 1 röd paprika och lägg i skålen med sugarsnaps.

7. Servera grytan med riset/grynen och grönsakerna.

Smaklig måltid! 

Nutritionisten Carinas kommentar: 
Många barn föredrar släta såser till kött och i grytor. Ett tips för att få maten att gå hem hos barnen är då att mixa såsen innan man lägger ner köttet. Det behöver man dock inte göra i detta recept eftersom vi använder passerade tomater, vilket ger en slät och fin sås.

Matfoto: Hanna Johansson

Publicerad: 2012-10-05
Uppdaterad: 2016-11-14


(Källa: Middagsfrid)
 

Annons