Låt dig inspireras till varmare breddgrader och laga denna maträtt som består av bland annat curry och ingefära. Då v
eckans goda middagstips är med smaker från öster.
Dessutom går det snabbt att tilllaga, perfekt i vardagen!
4 portioner jasminris
1-2 st gula lökar
600 g kycklinglårfilé
0,5 dl tomatpuré
1 msk curry
400 g passerade tomater
1 dl crème fraiche
0,5 dl vatten
0,5 buljongtärningar
1 tsk ingefära
150 g sugarsnaps
1 röd paprika
salt
olja
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Vietnamesiska vårrullar
1. Koka ris/gryn till 4 personer.
2. Finhacka 100g gul lök (ca 1-2 st). Skär ca 600g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor.
3. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, tillsätt ½ dl tomatpuré, 1 msk curry och löken. Fräs på medelhög värme i 1 min.
4. Tillsätt 400g passerade tomater, 1 dl crème fraiche, ½ dl vatten, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 tsk ingefära och 1 tsk salt i grytan.
5. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i 12 min. Rör om då och då.
6. Skölj 1 tråg sugarsnaps (150 g) och lägg i en liten skål. Strimla 1 röd paprika och lägg i skålen med sugarsnaps.
7. Servera grytan med riset/grynen och grönsakerna.
Smaklig måltid!
LÄS ÄVEN: Mat för gravida - här är listan!
Foto: margouillat photo/Shutterstock.com
Källa: Middagsfrid.se