Familj

Veckans middagstips: Kyckling med varm oregano- & vitlökssås

En enkel och god vardagsrätt med kyckling kommer lastat, här är veckans recept från Middagsfrids Barnkasse. Smaklig måltid!

1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform.

2. Koka ris/gryn till 4 personer.

3. Krydda ca 600 g kycklingfilé med 2 krm salt och 1 krm svart- peppar. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Bryn kycklingen i två omgångar på hög värme i 1 min/sida. Lägg kycklingen i formen allteftersom den steks. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 12-15 min.

4. Sås: Hetta upp 1 msk neutral olja i en kastrull och pressa i 2 vitlöksklyftor. Fräs på låg värme i 1 min. Tillsätt 1½ dl vatten,

1 dl crème fraiche, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), ½ msk oregano och låt puttra på svag värme i ca 8 min. Rör om då och då.

5. Sallad: Skala och grovriv 200 g morötter (2-3 st). Tärna ½ gul paprika.Blanda morötterna och paprikan med ½ tråg sugarsnaps (75 g) och 1 burk avrunnen majs (340 g) i en skål.

Ringla över 1 msk neutral olja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.

6. Skär den stekta kycklingen i skivor och servera med riset/grynen, såsen och salladen.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

(Middagsfrid.se)

Powered by Labrador CMS