Nostalgiskt TV-mys – hur många minns du?

Nostalgiskt TV-mys – hur många minns du?

Alla som var unga på sent 80-tal och 90-talet kommer garanterat ihåg dessa klassika TV-program (vissa av bättre kvalitét än andra). Oavsett vilket så väcker de gamla härliga minnen till liv! Se, njut och kastas tillbaka till barndomen.

1. Bullen

”Som vanligt är det inte personerna i filmen som har skrivit brevet” är nog en fras många kommer ihåg. Detta klassiska ungdomsprogram med inslaget "Brevfilmen" (där förvrigt många nu kända skådespelare debuterade, se allas vår Robyn nedan) följde man slaviskt.

 

2. Voxpop

Musikprogram där man ringde in och var med och skapade veckans topplista. Hade man tur blev man inkopplad till studion och fick en fräsig Voxpop t-shirt hemskickad som tack. 

 

3. Småstjärnorna

Den högsta önskan för alla som var barn på 90-talet var att vara med i Småstjärnorna. Favoritmomentet var när ”artisterna” fick leta rätt på sin outfit innan de gick in i rökridån. Och vem kunde ana att det var här Alicia Vikander började sin karriär?

 

4. På rymmen

Hårdrockarna Hjalle och Heavy, telefonkiosker, Martin Timell, "spårhundar" och extremt mycket hets. Vad finns det att inte gilla?

 

5. Sunset Beach

Drama, drama, drama… och väldigt bra saxofon-intro.

 

6. Eva och Adam

Böcker, serie, tv-program och sen film. Eva och Adam behöver knappast någon närmare introduktion! Man tyckte även synd om Annika som aldrig slutade vara olyckligt kär i Alexander, och att Evas störiga brorsa Tobbe var smygsöt.

 

7. Bert

”Balla, balla, balla!” Vi fick inte nog av Berts tjejbekymmer, Åkes skumma uppfinningar, Torleifs glasögon eller Klimpens hockeyfrilla.

 

8. Sommarlovsprogrammen Salve, Kloak och Vintergatan

Medeltiden, avloppssystem och rymdskepp, konstiga planeter och varelser (kommer ni ihåg ”Femman?”). Sommarlovsprogrammen förr var mycket mer dramatiska än idag! Vi älskade alla dessa och man kunde inte vänta på att få gå upp nästa morgon och se nästa avsnitt.

 

9. Stadskampen

Bästa familjeunderhållningen! Detta spektakel som intog olika städer varje vecka där lag tävlade i olika grenar som ofta innefattade vatten och omöjliga hinder. Dessutom var det olika utmaningar där lokalbefolkningen kom släpandes på allt möjligt; gräsklippare, djur och gud vet vad!

 

10. Rallyplaneten

Här gick drömmen att bada i grönt slime och springa runt i gigantiska djur-kostymer till uppfyllelse. Leddes av Sofia Wistam (dåtidens Soffipropp och som även ledde Stadskampen) och David Hellenius. 

 

Gillar du nostalgi? Kolla in det här för mer roliga barndomsminnen! 

 

Se i videon nedan: 10 saker vi minns från rasterna i skolan