Annons:
Nu kan du få hem favoritkaffet direkt i brevlådan

Nu kan du få hem favoritkaffet direkt i brevlådan

Det är ingen nyhet att vi dricker mycket kaffe i vårt avlånga land. Men även kaffeälskare har svårt att hitta rätt bland alla kaffesorter, och kanske går man miste om riktigt gott kaffe genom att hela tiden köpa samma som man brukar. Nu lanseras Kaffefamiljen, en tjänst för skräddarsytt specialkaffe som enkelt kan beställas på nätet.
 
Vi vill att kaffeälskare på ett smidigt sätt ska kunna hitta sitt bästa kaffe och få det direkt hem till brevlådan, säger grundaren Anna-Linn Hewitt, bosatt i Umeå. 
 
Anna-Linn Hewitt
Kaffefamiljen kallar sig "nästa generations kaffetjänst", och här får kunderna hjälp att hitta sitt eget favoritkaffe för att sedan få det skickat till brevlådan, när och så ofta de vill.
Till sin hjälp har kunden ett antal reglage som anger om kaffet ska vara milt eller starkt, kryddigt eller fruktigt, men också tips och förslag från kaffeexperter och andra kaffeälskare. Kaffet kommer från mikrorosteriet Costas i Umeå.
 
Vi har märkt att även de som verkligen gillar kaffe kan uppleva kaffehyllan som förvirrande och det är inte så konstigt heller. Mycket av det som står på förpackningarna är rent missvisande. Men det behöver inte vara svårt. Vi tycker att hela upplevelsen, från beställning till själva koppen, ska vara njutbar, säger Anna-Linn Hewitt.
 
Företaget bakom tjänsten Kaffefamiljen heter eightpointnine och har tidigare funnits i Storbritannien. Namnet syftar på den mängd kaffe – 8,9 gram – som enligt företagets ursprungliga grundare Kris Hewitt behövs för att skapa den perfekta koppen.
 
Kaffe är en smaksak och en hel vetenskap. Det vi vill göra är att hjälpa våra kunder att ta reda på vad som passar just dem bäst. Alla förtjänar riktigt gott kaffe och bästa tänkbara service. Kaffe är väldigt viktigt för många av oss, det är en av de sakerna som gör livet värt att leva. Vi vet att många är redo att ta nästa steg i sitt kaffedrickande just nu, konstaterar hon.
 
Läs mer om tjänsten här

Annons