Redaktionen testar Birka Cruises

Redaktionen testar Birka Cruises

Två av oss på Allt för föräldrars redaktion tog med oss våra barn på en riktigt härlig familjekryssning! Här kan du läsa om utbudet, vad barnen tyckte, vad vi vuxna tyckte, och givetvis se härliga bilder från vårt dygn ute till havs!

Barnen vi tog med oss på kryssningen var Tilda, Tyra och Isolde, alla 12 år gamla, samt Leonel, 5 år och Amélie på 2 år. 

18.30

Efter en snabb och smidig incheckning på båten och installation i våra hytter, var det dags för middag! Redan när vi gick på båten fick vi varsitt schema över alla roliga aktiviteter man kunde göra under kvällen och även dagen efter. Väldigt bra då man redan innan avgång kunde bestämma vad man skulle försöka hinna med. Vi blev glatt överraskade över det stora utbudet av aktiviteter. Middagen vi bokade var buffén. Och det fanns verkligen något för alla! Det absolut godaste enligt barnen var efterrättsbuffén. Där bjöds det på flera olika sorters glass, kakor och tårtor och kanske det bästa av allt - chokladbollar! 

19.30

Efter middagen valde vi att gå på showen med Skeppsråttorna. På samma ställe skulle det även senare vara familjefrågesport och disco. Så vi bänkade oss vid en bra plats och laddade för en rolig kväll. 

Själva showen var superkul! Det var fullt med barn på scenen och alla dansade loss tillsammans med Skeppsråttorna. Inlevelsen var total hos samtliga och även vi vuxna rycktes med i stämningen. Extra populärt blev det när maskoten Bianca dök upp på scen! Frågesporten deltog vi också i. Frågorna passade hela familjen och var en rolig aktivitet att göra tillsammans. Vi vann inte, men det gjorde inget, för det viktigaste var att ha roligt!

Läs om alla roliga aktiviteter som händer på sportlovet HÄR!

Senare under kvällen byttes showen ut mot disco! Superspännande tyckte alla barn, men speciellt Leonel på 5 år tyckte det var roligt att showa loss. "Det här var det roligaste jag gjort", sade han flera gånger på dansgolvet medan han körde moves till "Groupie" med Samir och Victor och "Elektrisk" med Marcus och Martinus.

Boka din sportlovskryssning redan idag!

21.30

När klockan började rusa iväg satte vi oss allihopa på ett nytt ställe, där de skulle ha lite trubadur-sång och karaoke för vuxna. De stora barnen rusade iväg till Spökbion, där de skulle visa lite film. De hade verkligen inrett det med en touch av halloween och det kändes som att kliva in i en riktig biograf.

Vi andra hängde vid karaokescenen och en av oss valde att anmäla sig med en låt. De små barnen satt med lite snacks och varsin dryck och somnade tillslut i barnvagnen till de ljuva tonerna. Det är verkligen som att vara utomlands när man är på kryssning, för barnen hänger med oavsett aktivitet, och det är jättebra stämning med människor och aktiviteter för alla åldrar. Något för alla! När vi lyssnat på några låtar kröp vi allihop ner i våra sängar, för att ladda inför nästa dag! 

Dagen efter - förmiddag

Efter en god natts sömn åt vi en god frukost. Det bjöds på en mängd olika tillbehör och utbudet var förvånande stort. Här började vi kika på aktivitetsschemat och bestämde oss för att dela upp oss. De stora barnen ville bada, och de små ville till spel och lekrummet.

Här är lite bilder på den kanonfina terrassen! Här kunde man förutom att bada ligga i solstolarna i 27-gradig värme. Man kunde även sitta i loungen och beställa in både dryck och snacks. Väldigt poppis tyckte alla barn!

 

Då vi hade köpt Biankas barnarmband fick barnen varsin drinkbiljett och även tillgång till fri läsk under hela resan. Det var toppen tyckte samtliga barn! Drinkarna var extra kul, då de var dekorerade med ett lysande band runt.

De små barnen roade sig i både lek och spelrummet. I lekrummet fanns rutschkana, ett roligt lekhus och lite annat smått och gott! I det populära spelrummet fanns en projektorduk med ett tv-spel, där man med hjälp av kroppen kunde utmana sina vänner i olika sporter. 

 

Senare på dagen var det dags för Godisbingo! Här skulle man med hjälp av en bingobricka kryssa i siffror som Skeppsråttorna ropade upp på scen. De som vann fick lite olika godispriser, och i slutet av godisbingot fick även alla som inte vunnit något gå fram och hämta lite godis. Jättebra att ingen gick lottlös.

Både under och efter kryssningen frågade vi barnen vad de tyckte var roligast. Här är deras svar:

Isolde, Tyra och Tilde var ganska eniga om att badet och godisbingot var roligast. Även bion stod högt i kurs!

Leonel var väldigt säker i sitt svar. "Det roligaste var att man kunde ta hur mycket cola man ville. Och discot. Och tv-spelsrummet!"

Amélie på 2 år var ganska fåordig men skrattade mest åt discot och hade som roligast i lekrummet! 
 

Här kommer en film på Skeppsråttorna och showen de hade på scen! 

I samarbete med Birka Cruises