Familj

Smörstekt torsk med gräslökskräm

Fisk gör gott för både stort och smått! I veckans recept från Middagsfrids Barnkasse serveras smörstekt torsk med kokt potatis och en smarrig gräslökskräm. Varsågoda!

Vill du prova på Middagsfrids Barnkasse ska du boka den innan den 13/4 för att få med det här receptet som kommer vecka 17. Boka gör du här »

1. Koka 1 kg fast potatis.

2. Gräslökskräm (skål): Skölj och riv skalet från 1 citron. Hacka

1 bubbla gräslök (20 g). Blanda citronskalet och gräslöken med 1 ask philadelphiaost (200 g), 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och saften från ½ citron (ca 1 msk) i skålen.

3. Sallad (stor skål): Skölj ½ tråg salladsmix (35 g). Tärna 1 gurka och halvera 1 ask körsbärstomater (250 g). Skala och skär 100 g morötter (1-2 st) i tunna slantar. Blanda salladen, gurkan, tomaterna och morötterna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Skär ca 600 g torskfilé i 5 cm breda bitar och krydda fisken med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält 2 msk smör i en stekpanna och stek fisken i två omgångar på medelvärme, ca 2 min/ sida. Lägg fisken på en övertäckt tallrik allteftersom den steks.

5. Skär ½ citron i klyftor. Servera fisken med den kokta potatisen, sallden, gräslökskrämen och citronklyftorna.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

Detta är en annons i samarbete med Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS