Veckans middagstips: Grillat korvspett med tzatziki

Veckans middagstips: Grillat korvspett med tzatziki

Veckans middagstips är en sommartallrik med grillad bratwurst med ugnsstekt potatis, tzatziki och tomatsallad, perfekt i sommarvärmen. Har du inte premiäranvänt grillen ännu är det hög tid att göra det nu!

För fyra portioner behöver du:
700 g potatis

Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Korvspett
480 g bratwurst (eller annan korv)
1 orange paprika

Tomatsallad
3-4 st tomater
1 liten röd lök
balsamvinäger

olivolja
salt 
peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär 700 g potatis i klyftor. Lägg potatisen på en ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.

2. Tzatziki: Grovriv 1 gurka och krama ur vätskan med händerna. Blanda den rivna gurkan med 2 dl matyoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.

3. Korvspett: Skär 480 g bratwurst och 1 orange paprika i 4 cm stora bitar. Varva korven och paprikan på grillspett. Lägg spetten på ett ugnsgaller och sätt in gallret över potatisen i ugnen. Stek korven och paprikan i 15 min.

4. Tomatsallad: Hacka 300 g tomater (3-4 st) och 50 g rödlök (1 st). Blanda tomaterna och löken i en skål och ringla över 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

5. Servera korvspetten med den ugnsstekta potatisen, tzatzikin och tomatsalladen.

Matfoto: Hanna Johansson

(Källa: Middagsfrid.se)