Studie: Mammor med så här många barn får minst sömn

Studie: Mammor med så här många barn får minst sömn

En studie som har gjorts kring föräldrar och deras sömn visar hur många barn den mamman som sover minst har. Resultatet är minst sagt oväntat!

Redan innan vi får barn är vi väl medvetna om att det inte kommer bli mycket sömn när den lille har kommit till livet - men det gör ju inget tänker vi. Och självklart är våra barn det allra finaste, viktigaste och mest värdefulla vi har, men vi kan väl erkänna att en god natts sömn är extremt nödvändigt! 

Hur mycket sömn vi behöver är individuellt men en studie gjord av sömnforskaren McKenzie Hyde, visar hur många barn de mammor som får mest- respektive minst sömn har. Resultatet är minst sagt lite oväntat. 

Här är mammorna som får mest sömn

I studien har McKenzie Hyde samlat in data från 31 621 personer från 2015 till 2017, och resultatet visar att mammor som har fem barn får mest sömn. De sover i genomsnitt nio timmar per dygn. 

Mammorna som sover minst 

Resultatet i studien visade också att de mammor som har tre barn får minst sömn. I genomsnitt sover de 8,8 timmar per dygn. Nicole Cannon, som är expert på bebisar- och barns sömn, menar att det finns en logisk förklaring till varför resultatet visar som det gör.

- De föräldrar som har fem barn har listat ut hur de kan maximera sin sömn trots de kraven som följer av ett upptaget liv, medan föräldrar som har tre barn generellt är utnumrerade för första gången och det kan ta bort deras förmåga att sova så länge, säger hon till Today Parents

Foto: Shutterstock

Källa: Parental Sleep via Amerisleep