8 anledningar till att välja ett vinterbröllop

8 anledningar till att välja ett vinterbröllop

Färre par väljer att ha ett vinterbröllop trots att förutsättningarna är minst lika bra som ett sommarbröllop (om inte bättre!). Mörker och glittrande snö känns som upplagt för ett sagobröllop, och tänk vad skönt att slippa oron för att vädergudarna ska svika er. Dekorera festlokalen med mängder av levande ljus och håll värmen genom att dansa natten lång. Så varför vänta till i sommar vad ni kan göra redan i vinter?

Dessa åtta skäl kommer garanterat få er att överväga vinterbröllop!

 

1. Bästa starten på det nya året

Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att fira in det nya året på än att bjuda in till ert livs härligaste dag. Februari och mars kan nog dessutom räknas till årets tråkigaste månader; snön ligger fortfarande tung och våren känns långt borta. Ett bröllop sprider glädje och kärlek – precis vad man behöver den tiden på året.

 

2. Bröllopsresan

Det är utan som helst tvekan mycket härligare att fly fältet till varmare breddgrader under vintern! En romantisk bröllopsresa till Karibien (eller liknande) i februari istället för att trängas med charterturister i Sydeuropa under sommaren får nog vilket nygift lyckligt par som helst är bli ännu mer kära i varandra.

 

3. Klädkod

Mörk kostym känns definitivt mer passande under vintern än under en stekhet sol. Det blir betydligt mycket lättare för gästerna att klä sig rätt när de inte behöver tänka på att eventuella svettfläckar riskerar att framträda. Det är även lättare att addera lager man sen kan ta av sig (tänk: på dansgolvet) och det bidrar dessutom till en vintrigt dramatisk look hos exempelvis bruden med en vacker jacka eller cape att ha över klänningen.

 

4. Bröllopsfotona

Ett gnistrande vitt snölandskap i februari VS snålblåst och 7 grader i juni? Ganska enkelt val, faktiskt.

 

5. Fler kan närvara

Väljer man att gifta sig mitt under sommaren finns det ofta en risk att det krockar med folks semester. Under vintern däremot är de flesta hemma (med undantag för julhelgen och sportlov) och tar säkerligen glatt emot en inbjudan för att ha något kul att se fram emot i vintermörkret.

 

6. Dekorera mera!

Eftersom ni inte kommer att vara utomhus, passa på att skapa din drömmiljö inomhus istället. Glöm lätt och luftigt – ös istället på med glitter, ljusslingor, blommor och allt där till.

 

7. Det blir billigare & smidigare

Det säger sig självt: färre som gifter sig, billigare priser. Lokaler och kyrkor är inte heller lika uppbokade under vinter som under sommaren, och detsamma gäller för catering, frisörer, fotografer, DJ’s, et cetera. Du behöver alltså inte noja över att ni inte ska få tårtan i tid eller att blommorna blir fel, eller betala överpris för en reko fotograf.

 

8. Mer unikt

Ni minimerar risken för ”Jaha, ett till bröllop i augusti…”-kommentarer bland vännerna. Självklart vill man att sitt eget bröllop ska vara så minnesvärt som möjligt, och gifter man sig på sommaren samtidigt som många andra finns risken att de alla blir till ett stort bröllops-blurr och det är svårt särskilja dem åt. Ett vinterbröllop å andra sidan, är ovanligare och blir automatiskt mer unikt och minnesvärt. 

 

 

LÄS ÄVEN: Bröllopsakuten - praktiska tips