Annons:
Världsdiabetesdagen - var med i kampen mot diabetes

Världsdiabetesdagen - var med i kampen mot diabetes

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen runt om i världen. Under dagen lyfts sjukdomen och alla de miljoner människor som lever med, eller riskerar att insjukna i, diabetes upp på olika sätt.  

Världsdiabetesdagen startades 1991 efter initiativ av International Diabetes Federation och WHO. Anledningen var för att uppmärksamma sjukdomen som ökar hela tiden runt om i världen. Diabetes lyfte FN som ett hot mot den globala hälsan 2006, vilket var väldigt stort då det är den första icke-smittsamma sjukdomen som får statusen.

I Sverige uppmärksammas dagen på olika sätt. Bland annat anordnar Diabetesförbundet tillsammans med MTG en stor gala till förmån för diabetesforskningen. Galan sänds i TV3 tisdagen 14 november klockan 20 och alla insamlade medel går till Diabetesfonden.

I Barndiabetespodden delar Josefine Aamodt och Alexandra Bylund med sig av sina erfarenheter av diabetes, och hur det är att vara förälder till ett diabetessjukt barn. Du kan lyssna på podcasten här eller i din podcastapp! 

Att vara förälder till barn med diabetes är inte lätt. Josefine Aamodt som bloggar hos oss på Allt för föräldrar och har tre barn, varav två av dem har diabetes 1. Om det skriver hon mycket i sin blogg vilken du kan läsa här. Vi har även gjort en intervju med henne, men det var innan den yngsta sonen också fick diagnosen.

Du kan läsa den intervjun här!

Vill du hjälpa till i kampen mot diabetes? Då kan du swisha valfritt belopp till Diabetesfonden på nummer 900-9010 eller till Barndiabetesfonden på telefonnummer 900-0597.

 

Annons