Veckans middagstips: citronkyckling med oliver

Veckans middagstips: citronkyckling med oliver

Ny vecka innebär nya middagar men ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska laga för något. Därför kommer vi varje vecka att presentera en ny maträtt som är både enkel att laga och god! 

Veckans middagstips är citronkyckling med oliver. Denna rätt är jättegod och passar både barn och vuxna.

Ingredienser för 4 portioner:

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
3 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av ½ stor citron
1 dl svarta oliver

Pasta, ris eller bulgur som tillbehör!

Gör såhär:
Skär varje kycklingfilé i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med salt och peppar. Blanda i grädde, buljongtärning, rosmarin, vitlök och citronsaft och rör om. Låt koka under lock ca 5 min. Rör sedan ner citronskal och oliver. Garnera med citron. Servera med bulgur, ris eller pasta!

Smaklig måltid!

(Källa text och bild: godmat.org)

LÄS ÄVEN: Citronkyckling med ris och gurksallad