Familj
Veckans middagstips: lax med sparris och dillsås
Här kommer årets första middagstips i form av lax med dillsås, sparris och potatis. Smaklig måltid!
För fyra portioner behöver du:
4 portionsbitar lax
potatisar till 4 personer
En knippe sparris
2 dl grädde
2 msk fiskfond
1 dl hackad dill
1 citron
salt
peppar
olivolja
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: fish tacos med hemmagjorda tortillabröd
Gör så här:
Dela potatisen i två och koka upp dem i en kastrull med vatten och salt. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfastform med lite olja, salt och peppar. Blanda grädde, fiskfond och hackad dill i en skål och häll det över laxen. Ställ in allting i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Bryt av biten längst ner på sparrisarna och lägg i komposten. Stek sparrisen i olja och salt tills de blir mjuka runt om men med en kärna kvar inuti.
Servera med en skiva citron till.
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: asiatisk nudelsallad med räkor