Familj

10 Halloweenfilmer som barnen kan se

Höstlov + Halloween + filmkväll = ruskigt mysigt! Halloween behöver inte innebära maskerad och utspökning, varför inte bara tända lite ljus och äta upp halloweengodiset i soffan istället?

Här har vi samlat tio filmer som är lagom läskiga att se tillsammans hela familjen i helgen.

LÄS ÄVEN: 11 karaktärer i barnfilmer vi var rädda för när vi var små

Familjen Addams

Klassikern från 1991 om den udda Familjen Addams funkar fortfarande. Filmen är inte läskig utan mer rolig (kusin Itt är ju faktiskt till och med lite gullig?).

Harry Potter-serien

Vuxna som barn har trollbundits av Harry Potter i hela 20 års tid nu (!). Bok- och filmserien om pojken som överlevde är en modern klassiker som bara. måste. ses.

Hocus Pocus

Tre häxor återvänder 300 år efter sin död till deras forna hus, och ungdomarna som bor där nu får en minst sagt annorlunda Halloween. Med Bette Midler och Sarah Jessica Parker i två av huvudrollerna är detta en riktig typiskt Halloween-film för hela familjen.

Casper

Det vänliga spöket Casper känner nog de flesta till, och i denna fantasykomedi från 1995 får vi möta honom tillsammans med de busiga spökena.

E.T

Älskade E.T! Denna kultfilm utspelar sig under Halloween, och det är omöjligt att undgå att bli berörd av den lilla utomjordingen och barnen som hittar honom. Ett stycke filmhistoria som har gjort den berömda frasen ”E.T phone home” till ett slags mantra.

Nightmare before Christmas

Tim Burton är känd för sin karaktäristiska stil, som blandar humor med en skräcktwist. Pumpakungen Jack tröttnar på Halloween och råkar hamna i Christmas Town – och resten är historia.

Ghostbusters

”Who are you gonna call?” “Ghostbusters!”. Spökjägarnas filmer kombinerar humor, komedi, och spöken, och så sent som förra året kom en nyinspelning ut med kvinnor i huvudrollerna.

Edward Scissorhands

Johnny Depp som mannen med saxhänder är även den skriven av Tim Burton, och är ett berörande drama som är mer lämpad för de lite större barnen (över 12 år). En väldigt sevärd film hur som helst!

Coraline

Denna animerade film från 2009 handlar om Coraline som nyligen flyttat och är uttråkad hemma, då hon tycker att hennes föräldrar bryr sig mer om sina jobb. En kväll följer hon efter en mus som leder till en parallell värld. Allt verkar tillsynes fantastiskt, men liknar efter ett tag allt mer en mardröm.

Hotell Transylvanien

Greve Dracula bor och roar sig för fullt på sitt lyxhotell där inga människor är välkomna, till den dagen en liten pojke råkar kliva in och blir förtjust i Draculas dotter Mavis. Denna animerade komedi är riktigt rolig och passar även de mindre barnen.

LÄS ÄVEN: 3 enkla och roliga halloweenpyssel att göra med barnen

Powered by Labrador CMS