Barnpanelen testar årets glassar

Vi har fått testa glassar från Triumf Glass. Det blev glass i stora lass och totalt hade vi åtta barn som var här och mumsade och tyckte till om glassarna. Med i panelen var Tyra, Tilda och Isolde som alla är 11 år, Mirabelle 7 år, Angelina och Rafaela 5 år, Chloe 2 år och Micaela 1 år.

Testet gick till så att barnen fick smaka en glass i taget och sedan berättade de om den och vad de tyckte. När de testat alla fick de rangordna glassarna med vilken de gillade mest och vilken de gillade minst. Den godaste fick 5 poäng, näst godast 4 poäng osv. Poängen nedan är den totala summan som respektive glass fick totalt. Chloe och Micaela gav inga poäng, men vi såg tydligt vilka som var deras favoriter... Här har ni resultatet!

Watermelon

En isglass med vattenmelon- och äppelsmak med kakaobitar.

Den här verkar falla de flesta i smaken och många har ätit glassen redan innan. Tilda beskriver smaken ”som fryst vattenmelon fast sötare”, Isolde tycker den är fräsch och Tyra skulle beskriva den som ”vattenmelonsgodis”. Mirabelle, Angelina och Rafaela håller med, ”god” är deras sammanfattade intryck efter bara en tugga.

Poäng: 24, bäst i test!

Frost, nyhet i år!

Glass med fruktig smak av tutti-frutti med ett överdrag av läskande isglass.

Den här var tippad att bli en favorit med tanke på att Frost var motivet. Mirabelle tyckte att den smakade godis och Tyra höll med. ”Den smakar godis, som någon fruktgodis… Ja Fruxo!”, sa Tyra. Åsikterna om glassen var delade, vissa tyckte den var näst bäst och andra näst sämst. Angelina var nöjd att glassen matchade hennes kläder.

Poäng: 18, fjärde plats!

Sunset, nyhet i år!

Mjölkfri isglass med smak av apelsin-, citron-, och jordgubbsjuice.

Den här föll inte riktigt Isolde och Tilda i smaken, även om den var "fräsch" som de sa. Det står att den ska smaka apelsin, citron och jordgubb men jordgubbssmaken är svår att hitta, antagligen för att den fram först i mitten av glassen. Mirabelle säger direkt ”apelsin smakar den! Den här glassen är godast”. Tyra tyckte också detta var en av favoriterna, även om hon tyckte den smakade citron mest.

Poäng: 20, tredje plats!

Hello Kitty

Vanilj- och jordgubbsglass med jordgubbsglasyr.

”Mmmm”, det är en enad stämma som hörs när de tar första tuggan. ”Den smakar jordgubb!” säger Rafaela och Angelina. Tyra, Isolde och Tilda tycker att "skalet" smakar syrligt och citron och inuti smakar det vanilj och jordgubb. Mirabelle vars favoritglass rent smakmässigt var Sunset hade nog hellre köpt denna i butik, vi misstänker att det har något med bilden på Hello Kitty att göra... Den här glassen gick i alla fall hem bland alla, även den allra yngsta deltagaren.

Poäng: 22, andra plats!

Yollibox mini jordgubb, nyhet i år!

Ekologisk frozen yoghurt med låg fetthalt som enbart är smaksatt med riktiga jordgubbar.

”Den smakar yoghurt. Yoghurt och lite jordgubb”, säger Isolde och Tyra och Tilda fyller i ”den var inte lika god som de andra”. Angelina håller med ”inte så god”, säger hon. När vi frågar om vi vuxna kanske skulle gilla den svarar de jakande. Och ja, vi vuxna på kontoret gillade denna glass.

Poäng: 6, ingen favorit!

Listan i ordning

Plats 1: Watermelon

Plats 2: Hello Kitty

Plats 3: Sunset

Plats 4: Frost

Plats 5: Yollibox mini

Här är hela panelen samlade!

Vilken av glassarna tror du att du skulle gilla bäst?

Powered by Labrador CMS