Ebba Stragne och Samuel Fröler från Skärgårdsdoktorn.
Ebba Stragne spelade Wilma i Skärgårdsdoktorn.

Det gör Ebba Hultkvist Stragne idag – efter succén i Skärgårdsdoktorn

Ebba Hultkvist Stragne spelade Wilma Steen i klassiska serien Skärgårdsdoktorn. Hon har sedan dess stått med ena foten i filmbranschen och andra i kommunikationsbranschen. Vi går igenom vad Ebba Hultkvist Stragne gör idag – efter stora succén.

Skådespelaren Ebba Stragne, tidigare Hultkvist, slog igenom med dunder och brak i den folkkära tv-serien Skärgårdsdoktorn. Hon spelade då Wilma Steen, dotter till doktorn Johan Steen som spelades av Samuel Fröler.

Skärgårdsdoktorn skapades av Gunilla Linn Persson och Lars Bill Lundholm och sändes på SVT mellan 1997-2000.

2007 tävlade Ebba Stragne, tidigare Hultkvist, i Let's dance.
2007 tävlade Ebba Stragne, tidigare Hultkvist, i Let's dance.

Tiden efter Skärgårdsdoktorn

Den idag 39 åriga Ebba, var bara 14 år när hon fick sitt stora genombrott. Kort efter sin medverkan i Skärgårdsdoktorn fick hon huvudrollen i långfilmen Festival och har sedan dess synt till i en rad svenska filmer.

2007 tävlade hon i TV4:s underhållningsprogram Let's dance tillsammans med dansaren Jonathan Näslund. Åren 2018 och 2019 återvände Stragne till rutan, då hon tävlade i SVT:s På spåret tillsammans med sin tidigare tv-pappa Samuel Fröler.

På senare år har Ebba synts till i tv-serierna Eagles och Den inre cirkeln.

Livet utanför rampljuset

Skådespelaren har, av hennes Linkedin att döma, en civilekonomexamen med inriktning på marknadsföring. Hon har arbetat inom kommunikation och PR och är även delägare i ett rekryteringsbolaget Bohmans Närverk.

Ebba Stragne är gift med Philip Stragne och har två döttrar, födda 2013 och 2016. Familjen är bosatta i Stockholm.

Powered by Labrador CMS