Familj

Fisk i apelsinsås med gröna grönsaker

Nyttigare kan det knappast bli! Veckans recept från Middagsfrids Barnkasse bjuder på en härlig fiskrätt med apelsinsås och kokta grönsaker. Både nyttigt och gott, det gillar vi. Hoppas att det ska smaka!

1. Koka ris/gryn till 4 personer.

2. Grönsaker (kastrull med lock): Koka upp 1½ liter vatten med ½ msk salt i en kastrull. Ansa och skär 250 g broccoli i bitar och buketter. Koka broccolin i 3 min. Tillsätt 1 fp tinade gröna ärtor (250 g), ½ tråg sugarsnaps (75 g) och dra av från plattan. Låt stå i 1-2 min och häll sedan av vattnet och låt grönsakerna stå med locket på.

3. Skär ca 600 g sejfilé i 5 cm breda bitar och krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skölj och riv skalet från 1 apelsin och lägg i en liten bunke. Pressa saften från 1 apelsin och lägg i en

annan liten bunke.

4. Apelsinsås (traktörpanna + lock): Smält 2 msk smör i traktörpannan och vispa ner 1 msk vetemjöl. Tillsätt 2 dl vispgrädde, ½ dl vatten, 2 tsk buljongpulver (alt. 2/3 tärning), 4-5 msk apelsinsaft, ½ tsk timjan och hälften av det rivna apelsinskalet. Koka upp och tillsätt fisken. Sjud på medelvärme under lock i 6-7 min.

5. Strö resten av apelsinskalet över fisken innan servering. Servera med riset/grynen och de kokta grönsakerna.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

(Middagsfrid.se)

Powered by Labrador CMS