Familj

Gratinerad örttorsk med lättkokta grönsaker

Fisk ger ett nödvändigt tillskott av nyttiga vitaminer i mörkret, veckans recpet från Middagsfrids Barnkasse kommer lastat. Gratinerad torskfilé med lättkokta grönsaker, servera med ris eller gryn och njut!

Vill du prova på Middagsfrids Barnkasse ska du boka den innan den 9/11 för att få med det här receptet som kommer vecka 47. Boka gör du här »

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fisk (ugnsform 20x30 cm): Smörj formen med 1 tsk smör och lägg i ca 600 g torskfilé. Krydda fisken med ½ tsk salt.

3. Täcke (liten bunke): Vispa ihop 1 dl crème fraiche, 2½ dl mjölk, 1 msk oregano, 1 tsk majsstärkelse, 1 tsk buljongpulver (alt ¼ tärning), 1 tsk basilika och 1½ tsk dijonsenap i bunken. Blanda ner ½ påse riven ost (75 g) och fördela blandningen över fisken. Gratinera mitt i ugnen i 20 min.

4. Koka ris/gryn till 4 personer.

5. Grönsaker (kastrull): Koka upp 2 liter vatten med 1 tsk salt i kastrullen. Ansa och skär 500 g broccoli i buketter och bitar. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i 1 cm breda slantar. Koka broccolin och morötterna i 3 min. Häll sedan av vattnet.

6. Servera den gratinerade fisken med riset/grynen och de lättkokta grönsakerna.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

Detta är en annons i samarbete med Middagsfrid.se.

Powered by Labrador CMS