Tips till dig som känner dig trött och hängig.
Tips till dig som känner dig trött och hängig.

Sluta vara trött - här är råden du behöver för att få mer energi

Känner du dig sliten och orkeslös så har vi tips hur du kan få mer energi!

Många människor känner sig trötta och utmattade i vardagen, och det kan vara svårt att hitta orken att göra de saker man egentligen vill göra. Kanske har man en stressig jobbsituation, ett hektiskt familjeliv, eller så känner man sig bara allmänt sliten. Oavsett orsak finns det dock saker man kan göra för att få mer energi. I den här artikeln kommer vi att ge några tips på hur du kan öka din energi och ork, så att du kan må bättre och orka med mer i vardagen.

7 sätt att få mer energi

Sov tillräckligt: Se till att få tillräckligt med sömn på natten. Det är olika hur mycket sömn varje person behöver, men generellt rekommenderas 7-9 timmar per natt för vuxna.

Ät en balanserad kost

Se till att äta en balanserad kost med tillräckligt med protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Undvik socker och förarbetade livsmedel så mycket som möjligt, eftersom de kan ge ett kortvarig energiskjut men sedan leda till att energin kraftigt sjunker. Glöm inte att äta frukt och grönt!

Motionera regelbundet

Träning kan hjälpa dig att öka din energi på lång sikt, så försök att röra på dig minst 30 minuter per dag.

Drick tillräckligt med vatten

Se till att dricka tillräckligt med vatten under dagen, eftersom uttorkning kan leda till trötthet.

Undvik koffein och alkohol

Koffein och alkohol kan påverka din sömn och orsaka trötthet, så försök att begränsa ditt intag av dessa.

Ta en paus

Ta regelbundna pauser under dagen för att vila och återhämta dig. En kort promenad eller att bara sitta ner och slappna av ett tag kan göra underverk under en dag på arbetet.

Andra strategier

Andra saker du kan prova inkluderar att använda aromaterapi, lyssna på avslappningsmusik, meditera eller yoga för att öka din energi. Det kan också hjälpa att vistas i solen, om det inte går kan man ta vitaminer som boostar kroppen.

Powered by Labrador CMS