Syslöjd starterpack – 8 alster vi minns från skolan

När man var barn fanns det knappast något som hette julklappshets, alla julklapparna och födelsedagspresenterna var ju redan fixade sen långt tid tillbaka… Tack vare syslöjden i skolan! Föräldrar och släktingar fick gott nöja sig med diverse oklara alster, alla givetvis hopparade med det obligatoriska rimmet ”Ära vare Gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden”.

1. Vävningen

Vävramarna gick varma. Resultatet blev små, ojämna mattor att lägga i dockskåpet eller Barbiehuset. Eller bara slå in och ge till mormor. Oklart användningsområde.

2. Garnbollen

Favoriten. Riktig wow-faktor faktiskt. Undra hur många sådana här man producerade under sin skolgång? Och vad gjorde man egentligen med dom sen?

3. Korsstygnen

Först var man tvungen att skissa upp på ett rutat papper, sedan var det bara att sätta igång. Förhoppningsvis blev motivet någorlunda tydbart när det var klart.

4. Gympapåsen

Den här obligatoriska påsen som alltid blev för liten och gick sönder efter två användningar. Snygg ändå?

5. Alla. Dessa. Kuddar.

Gärna i mini-format. Här som en fin prinsesstårta (?).

6. Batikmönster

Detta tyckte man var riktigt coolt! Ofta blev det även kuddar av detta. Fin-fina kuddar!

7. Vänskapsband

Tänk att en hel lektion kunde ägnas åt att knyta knutar..? Dock var det hög inflation på dessa eftertraktade vänskapsarmband, som knöt samman skolans ledande gäng på skolgården. Var man extra avancerad hade man givetvis en som en slinga i håret. Men det är level 2.

8. Virkad grytlapp

Eller ja, det skulle i alla fall föreställa en grytlapp. Varsågod mamma!

Bubblare:

Även om detta inte har med julklappsproduktion att göra var det här något ALLA gjorde i slöjden:

LÄS ÄVEN: Omslagsnostalgi med Absolute Music

Powered by Labrador CMS