Fira Lucia med familjen
Fira Lucia med familjen

Tips: Hur du kan fira Lucia med familjen

Snart är Lucia här, men vad ska man göra på Lucia? Vi har tips hur du kan fira Lucia med familjen!

Funderar ni på hur ni kan fira Lucia den 13:e december med familjen? Efter flera år med inställda luciatåg och luciafirande så är det äntligen dags att få fira lucia igen. Nedan kan du få tips på vad familjen kan göra för att fira luciadagen.

Frukost med Lucia på TV

Varje år så är det ett stort luciafirande på tv som är väldigt mysigt att titta på. Gör en stor och julinspirerad frukost och sätt er tillsammans framför tv:n tidig morgon och avnjut frukost med sång tillsammans. Avsluta frukosten med en lussebulle!

Baka och förbered inför julafton

Lucia är ett perfekt tillfälle att påbörja julbaket och kanske till och med julmaten. Gör iordning köttbullar, de går utmärkt att frysa in och sen är de bara att värma på till julafton. Baka julgodis eller annan julfika. Julfika kan man också lägga in i frysen och ta fram när det ska firas.

Gör ett eget luciatåg

Gör ett eget litet luciatåg med familjen och lussa för grannar och släkten. Garanterat uppskattat av äldre grannar och släkt om ni kommer utklädda och sjunger lite.

--> Låttexten till en sockerbagare

Slå in julklappar

Slå in julklappar tillsammans hela familjen. Alla kan vara med och slå in och sätta snöre på paketen. Passa på att komma på roliga julrim när ni alla är samlade! Kanske kan ni även se till att pyssla ihop något roligt eller måla teckningar som kan bli paket till mormor farmor och andra släktingar.

Titta på luciatåg

Det finns massor av luciatåg att titta på. Kolla med barnens skola/förskola om de ska ha något firande där familjen är välkommen. Ska det inte vara något firande där barnen går i skolan så kika med släkt och vänner om de är något på deras skolor som ni kan komma och titta på. I kyrkan brukar det också finnas stämningsfulla konserter.

Läs mer: Julcitat

Powered by Labrador CMS