Recept fisk tacos fish taco
Recept fisk tacos fish taco

Tips: Så tar du familjens taco till nya nivåer

Tacos har blivit lite av en inofficiell nationalrätt här i Sverige. Men varför inte uppdatera fredagstacon inför det nya året och byta ut den traditionella köttfärsen till fisk?

Förutom att det är väldigt gott, finns det flera andra fördelar!

Tacos är en rätt som passar lika bra till fredagsmyset med familjen som till större middagar med släkt och vänner. Det som de flesta gillar med tacos, är att det är så enkelt att variera för att passa alla familjemedlemmars tycke och smak. Dessutom är det lätt att göra till en lyxigare rätt till lite finare tillfällen.

En variant på den klassiska tacon med köttfärs är fisktaco. Fisktaco serveras smakar allra bäst med fräscha smaker som koriander, lime, chili och mango.

Byt köttet mot fisk för miljöns skull

Förutom att fisktacos är väldigt gott så är det även snällare mot miljön än tacos med kött. Genom att byta ut nötfärsen mot fisk sänker du klimatavtrycket från 3,8 kg CO2e till 0,9, alltså en sänkning med 2,9 kg CO2e.

Köper du panerad fisk från Findus kan du vara säker på att fisken är fångad på ett hållbart sätt eftersom den alltid är MSC-märkt.

Nyttigare med fisk

Vi får allt mer kunskap om vad vi stoppar i oss och mer medvetna om vad som är bra för våra kroppar. Det kan nog inte ha undgått någon att fisk är nyttigt, eftersom det är något vi brukar få höra från barnsben. Fisk innehåller mängder med bra näringsämnen, som bland annat omega-3, protein och selen. Därför är det bra om vi äter mer fisk än vi gör idag. Ett sätt att göra det på är att byta ut kött mot fisk i några av de vanliga måltiderna vi äter idag, som till exempel tacos.

Inspirerande och goda recept på fisktacos

Vill du få lite inspiration på hur du kombinerar en riktigt god fisktaco som blir en ny favorit i familjen? Här kommer fyra olika receptförslag!

Fiskpinnetacos med guacamole och majsröra

Fisktacos med panerad fisk

Fisktacos med gourmetbitar av torsk

Fiskburritos med tomatsalsa och guacamole

Vill du få mer inspiration till din fredagstaco? Klicka här!

I samarbete med Findus

Powered by Labrador CMS