Familj
Veckans middagstips: snabblagad linssoppa
Även om vi närmar oss maj och det borde vara riktigt vårväder ute så är inte vädergudarna med oss riktigt. Därför kan det vara gott med en värmande soppa!
För fyra portioner behöver du:
2 dl röda linser
1 stor gul lök, eller 2 små
1 liter vatten
2 st buljongtärningar
1-2 vitlöksklyftor
400 gram krossade tomater
1 msk honung
½ tsk vinäger
1 msk olja
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
crème fraiche till servering
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: krämig sparrissoppa
Gör så här:
Skölj linserna. Skala och finhacka den gula löken. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, pressad vitlök och krossade tomater.
Koka under lock på svag värme tills linserna är mjuka, brukar ta cirka 8-10 minuter med röda linser. Smaka av den färdiga soppan med honung, vinäger och kryddor. Späd med vatten om soppan känns för tjock.
Servera med nybakat bröd samt en klick cremé fraichè! Smaklig spis!
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: nässelsoppa med ägg