Påskbakning med barnen – 7 roliga idéer

Här kommer söta bakverk som barnen och gästerna verkligen kommer att uppskatta!

Tips för påskbakning med barnen.
Tips för påskbakning med barnen.

Att baka tillsammans med barnen kan vara perfekt i påsk. Det är roligt, och dessutom får man någonting gott att äta efteråt - eller att bjuda på om man får besök. Det finns många saker som passar bra att baka under påsken, och här får du förslag på några saker som du kan baka tillsammans med barnen.

Baka med barnen i påsk

Påsken består av hela fem dagar, där vi oftast endast har påskafton planerad sedan innan - då äter vi påskmiddag och ger barnen påskägg, eller letar efter påskägg. Övriga dagar känns egentligen inte särskilt påskiga, men om man vill att de ska göra det så finns det många aktiviteter som passar perfekt under påsken.

Att baka är en sådan aktivitet, eller närmare bestämt påskbaka. Precis som man julbakar inför julen kan man påskbaka inför påsken - och sedan bjuda på goda muffins, kakor och tårta när gästerna kommer.

Påskmuffins

Muffins är enkelt att baka, men också väldigt gott. Genom att dekorera muffins kan de dessutom bli väldigt påskiga - även om vaniljmuffins redan är gulaktiga och lite påskiga som de är. Här kan man antingen dekorera med frosting, strössel och annat roligt, förbereda påskiga dekorationer att sätta i varje muffins. Detta gör man enkelt med tandpetare och valfritt pyssel.

Påskkakor

Även kakor kan göras påskigt på enkla sätt. Även här börjar man med att baka helt vanliga kakor av valfri sort, till exempel mördegskakor som ger så stor valfrihet. När kakorna sedan är gräddade och klara kan man dekorera med pyntgele, frosting, strössel eller vad man än vill använda.

Påsktårta

För många är det ett måste med en påsktårta på påskbordet, eller kanske snarare efter påskmiddagen. Detta är alltså perfekt att baka tillsammans. Börja från grunden och gör tårtbotten tillsammans. Vill ni ha vaniljsås emellan bottnarna så kan ni även göra denna själv. Enklaste sättet att göra en påsktårta är att använda ett gult marsipanlock att lägga över tårtan, och sedan kan man dekorera den som man vill - till exempel med små marsinpankycklingar och texten "Glad Påsk" i marsipan.

Påskbakelse

Det finns även många goda påskbakelser som man kan baka, till exempel små mini-tårtor som man kan göra med hjälp av muffins. En annan enkel bakelse gör man med hjälp av rulltårta. Då börjar man helt enkelt med att baka en rulltårta, som man sedan skär i bitar. Bitar lägger man sedan ned, och tar på grädde och bär eller vad man än vill dekorera med. Även här passar små gulliga påskkycklingar eller annan påskig dekoration bra.

Powered by Labrador CMS