Chokladbollar utan vaniljsocker – här hittar du recept på det goda fikat!

2 olika recept på chokladbollar utan vaniljsocker 

Chokladbollar kan vara det mest ultimata bakverket att baka tillsammans med barn. Det är gott, kladdigt och enkelt. Är du sugen på att baka chokladbollar men har insett att du inte har någon vaniljsocker hemma? Inga problem! Här hittar du två olika recept på chokladbollar utan vaniljsocker. 

Chokladbollar – enkelt recept att baka med barn

Chokladbollar är enkla att baka och är därför en perfekt aktivitet att göra med barn. Det går snabbt att göra chokladbollar och det behövs ingen ugn för att färdigställa den smaskiga fikan. Dessutom är det riktigt kladdigt, vilket de flesta barn uppskattar (om än lite mer än sina föräldrar...). 

Att baka chokladbollar är helt enkelt en perfekt aktivitet att göra efter skolan, förskolan eller när det vankas kalas. 

Chokladbollar med eller utan vaniljsocker 

Receptet går dessutom att variera en hel del. Här hittar du två recept på chokladbollar utan vaniljsocker. Om du är sugen på att ha i lite vaniljsocker och du har det hemma – kör! Det kan liksom inte bli annat än gott. 

Recept på chokladbollar utan vaniljsocker 

Ingredienser

  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk starkt kallt kaffe eller vatten

Förberedelse

  • Blanda smör och socker i en skål tills det blir en jämn massa.
  • Tillsätt kakao, havregryn och kaffe (eller vatten). Blanda tills allt är väl kombinerat.
  • Forma smeten till bollar med hjälp av två skedar eller dina händer.
  • Lägg chokladbollarna i kokosflingor, pärlsocker eller annan valfri garnering.
  • Låt chokladbollarna stelna i kylskåp i minst en timme före servering.

Nyttigare chokladbollar med dadlar – utan vaniljsocker

Ingredienser

  • 2 dl urkärnade dadlar (blötlagda i varmt vatten i 15 min om de är torra)
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • En nypa salt
  • 1 msk kokosolja (smält)
  • Kokosflingor (för att rulla bollarna i)

Förberedelse

  1. Mixa de blötlagda dadlarna i en matberedare tills de bildar en kladdig massa.
  2. Lägg till havregryn, kakao, salt och smält kokosolja. Kör matberedaren tills allt är väl blandat.
  3. Forma smeten till bollar med dina händer.
  4. Rulla chokladbollarna i kokosflingor.
  5. Låt chokladbollarna stelna i kylskåp i minst en timme före servering.
Powered by Labrador CMS