Är du akut sötsugen och vill baka något snabbt? Du är inte ensam!

Blir du akut sötsugen? Det här kan du baka snabbt 

Kanske tänker du att det krävs mycket tid för att baka. Men så måste det inte alltid vara! Här hittar du recept på goda grejer du kan baka när du blir akut sötsugen. 

Många känner nog igen sig i att man ibland bara inte kan ro för att man blir akut sötsugen. Att ställa sig och baka något som ska jäsa och vara i ugnen i evigheter finns då inte på kartan. Det ska gå snabbt och det ska vara gott! 

Vad kan man baka då? Jo, det finns massvis med goda grejer att baka när man blir akut sötsugen. Som choklad- och havrebollar eller muggkakor i mikron, till exempel. 

Här hittar du recept du kan ta till när du blir akut sötsugen! 

Snabb muggkaka 

Är du sugen på något kladdigt och gott är muggkaka perfekt att göra. Det är både enkelt och snabbt – och mumsigt såklart! 

Ingredienser

4 msk vetemjöl

4 msk strösocker

1 msk kakao

1 msk rapsolja

4-5 msk mjölk

1 msk kokosflingor

Så gör du muggkakor

Blanda mjöl, socker och kakao i en skål. Häll därefter över olja och mjölk, lite i taget, tills du får en slät smet. Blanda i kokosflingorna och häll sedan över allt i en mugg. Ställ muggen i mikron och kör tills den är klar. Kakan ska vara ganska kladdig. 

Snabba kanelbullar 

En slags kanelbulle på mindre än 10 minuter går faktiskt att få till. Följ ingredienserna nedan så har du något gott när du blir akut sötsugen! 

Ingredienser för 4 bullar

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

4 ägg

4 tsk kanel

4 tsk kardemumma

8 tsk honung

4 tsk vaniljsocker

Så gör du kanelbullar på 10 minuter

Vispa äggen och rör därefter ner samtliga övriga ingredienser. Häll lika mycket av kanelbullesmeten i fyra muggar. Mikra på 600 w i cirka en minut. Obs! Håll koll så att det inte rinner över. Toppa med lite kanel och pärlsocker om du känner för att ha kanelbullen lite extra söt och god. 

Chokladbollar 

Chokladbollar är ett enkelt och gammalt knep att ta till när man blir akut sötsugen. Här hittar du ett enkelt och snabbt recept! Om du inte har tid att koka kaffe, strunta i det. Häll bara i lika mycket vatten som det står att man ska ha i kaffe. Chokladbollarna blir goda ändå! 

Ingredienser 

150 g smör, rumstempererat 

1,5 dl strösocker 

4 dl havregryn 

3 msk kakao 

1 tsk vaniljsocker 

3 msk kallt kaffe 

Så gör du snabba chokladbollar 

Blanda smör och socker. Addera kakao och vaniljsocker samt havregryn och kallt kaffe. Forma den kladdiga smeten till runda bollar (eller ät direkt ur bunken...). Om du vill kan du rulla bollarna i kokosflingor eller pärlsocker. 

Powered by Labrador CMS