Handla smart och spara pengar.

Spara pengar: Billig mat för många dagar

Vill du spara pengar genom att laga billig mat som du kan äta i flera dagar? Då har vi tips på vad du ska köpa hem för råvaror!

Lättlagade och prisvärda middagar för många dagar

Om du vill laga billiga maträtter för många dagar så kan du laga mat där du inkluderar följande:

 • Kyckling med ris (Gör olika såser för att äta samma mat men på ett varierat sätt)
 • Pastarätter (Carbonara, Pasta pesto, Bolognese)
 • Tortilla-pizza (Tortillabröd med tomatsås och valfri topping)
 • Recept med vitkål (vitkål är billigt och gott!)
 • Ugnsrostade grönsaker och rotfrukter (välj efter säsong)
 • Pytt i panna (släng aldrig dina rester!)
 • Frysta grönsaker
 • Linser och kikärtor

Hur du kan handla billig mat

Om du vill handla billig mat till många personer eller till flera dagar finns det ett par olika saker som du kan tänka på.

 1. Handla i stora volymer: Generellt sett är det billigare att köpa livsmedel i större volymer, så om du har möjlighet att förvara mycket mat kan det vara en bra idé att köpa större förpackningar eller att köpa livsmedel som du kan frysa in.

 2. Välj enklare råvaror: Livsmedel som är lättillgängliga och enkla att tillaga, såsom ris, pasta och potatis, är ofta billigare än mer exklusiva råvaror. Genom att välja dessa råvaror kan du spara pengar på inköpen.

 3. Handla säsongsbetonat: Livsmedel som är i säsong är oftast billigare än livsmedel som måste importeras eller odlas konstgjort. Genom att välja säsongsbetonade råvaror kan du få tag på billig och fräsch mat.

 4. Jämför priser: Det kan löna sig att jämföra priser på olika ställen innan du handlar, för att se var du kan få det billigaste priset. Du kan också jämföra priser på olika varumärken och se om det finns några erbjudanden att utnyttja.

 5. Planera matinköpen: Genom att planera veckans middagar i förväg kan du handla mer effektivt och undvika onödiga inköp. Du kan också försöka använda upp all mat du köper, så att inget går till spillo.

Lyxiga men billiga maträtter för många personer

 1. Fiskgratäng med hummus och grönsaker: Fisk är en lyxig råvara som ofta anses vara dyr, men det finns också billigare alternativ som torsk eller pangasiusfiléer. En fiskgratäng med grönsaker är en mättande och lyxig rätt som inte kostar så mycket.

 2. Kyckling med saffran och citron: Kyckling är en billig och mångsidig råvara som går att tillaga på många olika sätt. Genom att tillsätta lite saffran och citron får du en lyxig och smakrik rätt. Servera med ris eller quinoa och en sallad som tillbehör.

 3. Linssoppa med spenat och parmesan: Linssoppa är en mättande och lyxig rätt som inte behöver vara så dyr. Genom att tillsätta spenat och parmesan får du en extra smakrik och lyxig soppa. Servera med bröd eller krutonger som tillbehör.

Powered by Labrador CMS