Resa med barn – tipsen alla föräldrar behöver

Resa med barn – tipsen alla föräldrar behöver

Att resa iväg som en hel familj är supermysigt och skapar minnen för livet. Men, det kan också innebära en del utmaningar. Hur packar man smartast, undviker trötta och gnälliga barn och håller humöret uppe när svetten rinner och barnen behöver kissa för fjärde gången sedan ni satt er i bilen?

Vi har tipsen!

 

1. Packa smart

Det sköna med just sommarsemester är att kläderna inte tar speciellt mycket plats, och man kommer lång väg med få ombyten. Ha i åtanke att barnen till stor del kommer att spendera dagarna iklädda badkläder, så packa inte fler ombyten än nödvändigt. Dagtid kan det räcka med en t-shirt över badkläderna, för att eventuellt ha ett ombyte att byta till på kvällen. Se också över möjligheterna att tvätta på plats; vissa hotell erbjuder sådana typ av tjänster, och bor ni på exempelvis en camping är tvättmöjligheterna ofta goda = lättare resväska.

 

2. Snacks, snacks, snacks

Underskatta inte snacksets magi! Packa ner kakor (chokladfria för att slippa kladd), nötter, frukt, vatten, smörgåsar – the more the merrier! Du kommer skratta dig lycklig över att ha detta till hands i stunder när magen kurrar på hela familjen och närmaste rastplats är flera mil bort.

 

3. Underhållning

Oavsett om ni färdas i bil, båt eller tåg så gäller det att ladda upp med bra och rolig underhållning för barnen. Pysselböcker och leksaker i all ära, så är barnens bästa resesällskap i sommar SF Kids! Här ryms både ljudböcker, filmer och serier – allt tillgängligt nedladdat offline. Prova tjänsten redan idag, och ange koden AFFSOMMAR19 för hela två månader fritt abonnemang! Erbjudandet gäller till och med 31 augusti och gäller nya medlemmar. 

 

Signa upp dig här!

 

I samarbete med SF Kids