Allt i hemmet

Odla tomat på balkongen eller terrassen
Odla tomat på balkongen eller terrassen

Odla tomat på balkongen eller terrassen

En solmogen körsbärstomat är lika god som en mogen svensk jordgubbe. Odla dina egna tomater i sommar med färdiga tomatplantor.

Det är inte bara gott med egna tomater, det ger en matig och exotisk känsla kring din matplats på balkongen eller terrassen. Placera krukan på en solig plats, gärna vindskyddad, så att tomatplantan får den värme den behöver för att trivas lika bra hos dig som den gör i Sydamerika där den kommer ifrån.

Njut av dina tomater i sommar

Fråga experterna i trädgårdsbutiken hur stor kruka en tomatplanta behöver för att trivas och vilken jord de rekommenderar för att den ska trivas bra och ge en god skörd. Beroende på hur stor kruka en tomatplanta behöver och hur många tomtar den ger på en sommar kan du köpa flera krukor så att du kan njuta av dina egna tomter länge i sommar.

Tips!

Kombinera med olika stora och formade krukor för att få en mysig känsla.

Fördelar med att odla själv - visste du att...

  • ... känsliga frukter och grönsaker som snabbt blir dåliga, som bär och färska baljväxter, ofta transporteras med flyg om de ska fraktas långt? Det gör att klimatpåverkan blir mycket stor.
  • ... frukt och grönt är de livsmedel vi slänger mest av? Man kan minska svinnet genom att förvara dem rätt, så att de håller längre, och inte köpa mer än man hinner använda.

Trädgårdsintresserad?

Diskutera trädgård, blommor och redskap i vårt forum Fritid och Trädgård! Besök forumet här!

Är du inte medlem ännu? Bli medlem här!

LÄS MER:

Brygga kaffe utan filter: 7 tips att använda istället för kaffefilter!

7 effektiva tips för att få bort tomatfläckar

Krispiga pommes frites i ugn – så här gör du

Källa: Livsmedelsverket

Powered by Labrador CMS