5 saker du gör precis rätt – peppa dig själv i vardagen

5 saker du gör precis rätt – peppa dig själv i vardagen

Livet är fullt av måsten och saker som anses vara fel, men ibland måste man bara få klappa sig själv lite på axeln och säga: “Det där gjorde du bra”.
 
Behöver man verkligen höra om allt som görs fel hela tiden? Rubriker som “10 saker du gör fel när du duschar”, eller “14 saker du gör fel i mataffären” delas ofta i sociala medier. Men vad är det egentligen som kan gå fel? Det är väl bra att du tog den där duschen, eller den där trippen till mataffären? Vi behöver peppa oss själva mer i vardagen och sluta märka ut alla fel vi gör hela tiden.
 

5 saker du gör precis rätt

1. Du gick till gymmet/tränade

Strunt samma om din ambition är 4 gånger i veckan och det bara blev en. Det blev ju av! Den bästa träningen är den som blir av, ellerhur? Du tog dig upp ur soffan och ut genom dörren, det är värt en applåd.
 

2. Du städade ditt hem

Nej, du kanske inte använde en tandborste för att städa varje fog och skrymsle på toaletten. Men du städade på ditt sätt, du drog fram dammsugaren och städade ditt hem. Du måste inte rengöra kökssvampen på ett visst sätt för att det ska vara rätt. Dessutom kan du alltid köpa en ny när den gamla är förburkad. Heja dig som städar, oavsett hur noga.
 

3. Du åt pizza

Bra jobbat! Du åt den där pizzan och du njöt av varje tugga! Pizza är livet, det är omöjligt att det är fel att äta pizza.
 

4. Du sov

Hur många gånger har du sett rubriker som “7 saker du gör fel när du sover”? Hur kan det bli fel när man sover? Nej, du sov och det är jättebra. Ännu bättre om du hann med en tupplur under dagen också, då blir det guldstjärna i kanten.
 

5. Du handlade mat

Det finns inte 14 saker som du gör fel i mataffären, det är en lögn. Du tog dig ut, åkte till mataffären och handlade mat. Alla rätt!
 
Påminn dig själv om det här lite oftare, för det är du värd. Du är bra och du gör rätt, klappa dig själv på axeln för det.
 
Läs mer:
 
 
Artikelbild: Joice Kelly/Unsplash