Här är årets Bris-idoler

Här är årets Bris-idoler

Bris skickar ut över 100 000 idolkort till landets sjätteklassare för att visa att även stora idoler har varit små, och bryter tystnaden om utsatthet och ensamhet under uppväxten. Årets idolkort kommer även ställas ut i en stor utställning i Gallerian i Stockholm.
 
Årets Bris-idoler är artisten Miriam Bryant, handbollsspelaren och aktivisten Linnéa Claeson, Youtubern och artisten Thomas Sekelius, Sofia Olofsson, flerfaldig världsmästare i thaiboxning, och bröderna Emil och Daniel Norberg, Youtubers och artister.
 
Årets idoler berättar om ensamhet, att inte passa in, att vara vilsen och osäker, och om utsatthet. Det är modiga och viktiga berättelser som jag vet kommer stärka, inspirera och ge stöd till barn och unga som växer upp idag, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.
 
Bris klassiska idolkort visar skolfoton på idag vuxna idoler som berättar om vad de tampades med under sin uppväxt. Det viktigaste budskapet med dem är att alla har rätt till en bra barndom. Sedan starten 1998 har Bris delat ut över 2 miljoner idolkort.
I slutet av oktober skickas årets idolkort ut till alla sjätteklassare. På brisidoler.se finns också längre filmer där idolerna berättar om hur det var för dem att vara unga, och vilket stöd de hade behövt.
 
Jag har ställt upp för att ge en röst åt de barn som utsätts för sexuella övergrepp och trakasserier. Jag tycker vuxna har ett ansvar för att våga prata om det som känns allra svårast för annars kan det vara omöjligt för våra barn att be om hjälp. Det här är mitt sätt att visa att jag står på barnens sida, säger Linnéa Claeson.
 
 
I år flyttar även idolkorten in i Gallerian i Stockholm under höstlovsveckorna (30/10-12/11) i form av en fotoutställning tillsammans med idolernas berättelser. Utställningen är gratis och produceras i samarbete mellan Bris, Canon, Ranhammar Digital och Re-board©.

 

Miram Bryant

Linnéa Claeson

Bröderna Norberg

Thomas Sekelius

Sofia Olofsson