Familj
Veckans middagstips: Potatisplättar med lingonsylt
För fyra portioner behöver du:
1 kg potatis, mjölig sort
50 g smör
1 gul lök
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
1 pkt bacon (om man vill)
salt
peppar
lingonsylt
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: hemmagjorda laxnuggets
Gör så här:
Koka potatisen, hellre överkokt än underkokt. Häll av vattnet. Klicka i smör och häll på 1 dl mjölk över potatisarna. Riv gul lök och rör ihop med potatisblandningen. Låt stå i ett par minuter. Mosa ihop potatisarna med mjölken och smöret, gärna med en pärstomp.
Knäck ägg i en skål och vispa ihop med i mjöl, bakpulver och resten av mjölken. Blanda sedan ihop det med potatissmeten. Krydda med salt och peppar.
Grädda med smör i en plättlagg eller i en stekpanna. Vill du ha bacon till stekar du den i en separat stekpanna.
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: ärtplättar med ostkräm