Visst kan det vara gott med en riktigt god och fräsch sallad ibland? Här kommer ett recept på en mumsig och matig sådan!
För fyra portioner behöver du:
Quinioa för fyra portioner
4-5 rödbetor
3 kycklingfiléer
2 st apelsiner
1 dl torkade tranbär
500 g grönkål
150 g fetaost
2 dl creme fraiche
1/2 citron
olivolja
salt
peppar
paprikapulver
torkad timjan
valnötter
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: kycklingsallad med couscous och vinägrett
Gör så här:
Koka rödbetorna med skalet på i cirka 20-40 minuter. Spola sedan av dem i vatten och dra av skalen. Skär rödbetorna i mindre bitar.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, och strö på salt, peppar, torkad timjan, paprikapulver och saften från en halv citron. Gnid in kryddorna och oljan i filéerna. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, tills köttet är helt vitt. Skär sedan kycklingen i mindre bitar.
Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Skär apelsinen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med grönkål, rödbetorna, quinoan, och kycklingen. Blanda om och ringla sedan över olivolja över salladen. Toppa med valnötter och torkade tranbär.
Mosa fetaosten i en skål med en gaffel, och blanda ihop med creme fraiche. Du kan även blanda ihop allt i en mixer. Smaka av såsen med salt och peppar.
Nu är middagen redo att serveras, smaklig måltid!
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Kyckling med varm oregano - & vitlökssås