14 saker som är bra att ha i bilen i sommar
14 saker som är bra att ha i bilen i sommar

Bilsemester med barn – 14 saker som är bra att ha i bilen i sommar

Ska du på bilsemester med barnen i sommar? Vi har listat några saker som kan vara bra att ha med i bilen under resan!

Att åka på bilsemester kan utan tvekan vara en utmaning, för hela familjen. Det gäller att underlätta livet så mycket som möjligt när man reser med barn. Spana in vår lista på saker som är bra att ha i bilen under bilsemestern - så ni är ordentligt förberedda.

Läs mer: Billekar – roliga lekar till bilresan för hela familjen

14 saker som är bra att ha i bilen i sommar:

1. Filtar och handdukar

När John Blund kommer på besök kan det vara bra att bädda ner barnen med en mysig filt och en handduk kan vara bra både om barnen (eller du själv) spiller eller om ni bestämmer er för att stanna och ta ett spontant dopp!

2. Våtservetter

Ett måste för att kunna torka kladdiga händer, nedspillda säten, smutsiga skosulor, ordna blöjbyten och allt det där!

3. Paraply

Vem vet hur vädret kommer bli under resan? Släng in ett eller flera paraplyer i bilen så är ni redo både för ösregn och stekande sol!

4. Handsprit

Efter att ha stannat på olika offentliga platser under resans gång, som exempelvis toaletter, kan det kännas skönt att ta lite handsprit. Glöm inte att hygienen är extra viktigt i dessa tider!

5. Näsdukar eller en toalettpapperrulle

Vid rinniga näsor eller akuta toalettbesök längst vägen kan näsdukar eller toalettpapper vara räddaren i nöden.

6. Nyfyllda vattenflaskor

Vatten bör alltid finnas lättillgängligt i bilen, speciellt under långa bilturer en varm sommardag.

7. Leksaker

Låt barnen packa med sig två eller tre av sina favoritleksaker som de kan ha under bilresan, exempelvis ett gosedjur eller en favoritbok!

8. Potta

Om ditt barn är mitt i potträningen ska inte en bilresa få stoppa något! Ta med en potta i bilen så är du förberedd när barnet är redo att gå, även om det blir vid vägkanten.

9. Solhatt eller solskydd för fönstret

Även om man sitter ”inne” i bilen kommer solens strålar in genom rutan. Låt barnet ha en solhatt på sig, eller sätt upp solskydd för fönstren där barnen sitter.

10. Snacks

”Jag är hungrig!” hör nog de flesta föräldrar flera gånger på bilresan. Med lite snacks i bilen slipper ni stanna på nästa hamburgerkedja och kan istället stanna till så snart vägen tillåter. Nyttigare och mer tidseffektivt om ni har ett mål att nå innan dagen är slut!

11. Extra kläder

Om barnen spiller, kissar på sig eller trillar i lera på den korta bensträckaren är det skönt att kunna byta om till rena och torra kläder.

12. Teknik för film

Sätt på en film i mobilen eller på paddan och låt barnen kolla på den tills de tröttnar. Vill du inte höra alla ljud ur barnfilmen när du kör kan barnen få hörlurar att lyssna i.

13. Första-hjälpen-kit

Plåster, huvudvärkstabletter och vätskeersättning kan vara bra att ha med!

14. Roliga billekar

Har du några roliga billekar på lager som till exempel "Räkna hur många röda bilar du ser innan låten är slut", så håller du barnen sysselsatta en stund!

Läs mer: 7 roliga aktiviteter att göra med barnen i sommar

Powered by Labrador CMS