Lek med trolldeg

Pyssel: Bra recept på trolldeg

Det spelar ingen roll om du vabbar, det regnar ute eller om du bara vill spendera tid med dina barn - trolldeg är alltid en bra idé! Det är mycket roligare att göra en egen deg än att köpa färdig, och halva charmen ligger i att måla det man skapat. Tips: Passa på att göra fina dekorationer till halloween!

Det krävs bara 4 ingredienser

För att göra trolldeg behövs det bara 4 sm[ ingredienser, och det är bara saker som man (i princip) alltid har hemma. Trolldeg är därför perfekt om man har idétorka efter några dagars vabbande!

Du behöver:

  • 4dl vetemjöl
  • 1 dl salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vatten

Hur gör man trolldeg?

  1. Blanda ihop mjöl, vatten, salt och rapsolja och knåda tills det blir en smidig deg.
  2. Dela upp degen i flera bitar och tillsätt karamellfärg
  3. SKAPA figurer och dekorationer
  4. Låt självtorka under natten

Använd vatten som lim

När du blandat ihop alla ingredienser och knådar din deg så kanske den känns för vattnig, då kan du tillsätta mer mjöl. Likadant om degen känns för torr, då är det bara att tillsätta mer vatten. Vatten fungerar också perfekt som lim när du ska få ihop armar, ben eller blomblad på dina trolldegs-figurer.

Trolldeg i ugn

Ett alternativ till karamellfärg är att man målar sina figurer med hobbyfärg i efterhand. Målningen gör man efter figurerna torkat. Vill man inte vänta hela natten så kan man sätta ugnen på 100 grader och torka figurerna i ungefär 3 timmar, men det är bäst att hålla lite koll på figurerna om man torkar i ugn, tjockare figurer kan ta 4-5-6 timmar innan de är riktigt klara.

LÄS MER: Play-dough och trolldeg recept

3 enkla Halloween pyssel att göra med barnen

Powered by Labrador CMS