Fungerar Färdknäppen?
Fungerar färdknäppen?

Färdknäppen – Fungerar det? Föräldrar svarar

När man varit gravid länge vill man inget hellre än att förlossningen ska dra igång, men hjälper färdknäppen på riktigt? Här är svar från föräldrar i forumet.

När man varit gravid i nästan 9 månader, eller ännu längre är det helt förståeligt att man vill träffa sin bebis. En del säger att Färdknäppen ska hjälpa, vilket betyder att om man har sex så startar förlossningen. I vår forumtråd har föräldrar diskuterat ämnet.

Föräldrarna svarar på frågan: Fungerar färdknäppen?

"Bebisen kommer när den är "mogen". Jag försökte med färdknäpp och risinolja som inte hade någon effekt alls. Ta det lugnt, bebisen kommer snart ändå. Försök att vila mycket och samla krafter istället. Lycka till med förlossningen!", Skriver en person i forumet.

"Ja, det är ju tveksamt med färdknäppen. Jag tror att det snarare är oxotycinet som kommer igång i kroppen när man har sex som är positivt för förlossningsarbetet, än den lilla dos prostataglandiner. Orgasm är ett bra sätt att sätta fart på sina hormoner.", skriver en mamma i forumet.

"Åk till IKEA i stället, det funkade för mig.", skriver en förälder.

"Jag tror så här (efter 2 tidigare "färdknäppta" förlossningar) färdknäppen hjälper cervix på traven. Även om det inte sätts igång, så är det en hjälp med prostaglandiner när cervix ska vidgas. Därför tror jag att även om det krävs mycket för att få igång en fölossning, så kan det ändå vara underlättande. Vi har "knäppt" nära bf, så ofta vi orkat. Lust har jag inte alltid haft, att ha sex alltså, men jag tycker att detta hör till ett större sammanhang. Ser det som en slags naturlig smärtlindring. Förlossningarna har kommit igång inom ett dygn, och jag har haft lätta öppningsskeden, även som förstföderska. Men det bästa med färdknäppen (blev långt det här) är faktiskt den mentala biten! Vi har gjort vad vi kunnat, min man har bidragit fysiskt till att vårt barn föds på ett bra sätt, och cirkeln sluts liksom. Det slutar där det började....", förklarar en mamma.

"Jag har fött 4 barn och med de 2 sista hade vi färdknäppar...När 4.an kom, hade vi en färdknäpp klockan 23.30. 2 timmar senare var jag 4 barns mamma. Med 3.an hade vi färdknäpp på natten och fick värkar klockan 8.00. 2½ timme senare föddes sonen i bilen.Jag tror sten hårt på färdknäppen, men förutsatt att allt är moget & barnet är klar för att födas", skriver en annan i forumet.

Powered by Labrador CMS