En nyttig frukost är perfekt för en bra start på dagen.

10 nyttiga frukostar att testa – för en bra start på dagen

En nyttig frukost är en bra frukost! Här är tio nyttiga frukostar du borde testa.

Att starta dagen med en näringsrik och välsmakande frukost är ett utmärkt sätt att säkerställa att du har energi och fokus för att ta dig an dagens utmaningar. Nedan listar vi tio goda och nyttiga frukostalternativ som är enkla att tillaga. De flesta av ingredienserna har du nog redan hemma!

1. Havregrynsgröt med frukt och nötter

Havregrynsgröt är en tidlös klassiker som kan piffas upp med dina favoritfrukter och nötter. Ett tips är att toppa med bananskivor, valnötter och en skvätt honung.

2. Smoothie med spenat och bär

En uppfriskande smoothie är ett snabbt och enkelt alternativ. Mixa spenat, frysta bär, en banan och lite yoghurt eller mjölk för en näringsrik start på dagen.

3. Äggröra med grönsaker

Fräs paprika, tomat och spenat i en panna, tillsätt ägg och rör om tills äggröran är färdig. Servera med en skiva grovt bröd för extra fiber.

4. Yoghurt med frön och nötter

En skål yoghurt med en blandning av frön, nötter och honung är både gott och mättande. Ett tips är att strö över lite kanel för extra smak.

5. Avokadomacka

Mosa en avokado på en skiva grovt bröd, toppa med tomat, gurka och lite flingsalt. Ett proteinrikt och hjärtvänligt alternativ!

10 goda och nyttiga efterrätter du måste testa

6. Chiapudding med bär

Blanda chiafrön med mjölk eller växtbaserad dryck, låt svälla över natten och toppa med bär och lite vaniljsocker innan servering.

7. Grönkålsomelett

Stek grönkål och tomat i en panna, häll över äggsmeten och låt steka tills omeletten är klar. Servera med en klick keso för extra protein.

8. Müsli med äpple och kanel

En skål müsli med riven äpple, kanel och mjölk eller yoghurt är en frisk och fiberrik start på dagen.

9. Bananpannkakor

Mosa en banan, tillsätt två ägg och lite bakpulver. Stek små pannkakor och servera med bär och lite lönnsirap.

10. Quinoagröt med mandelsmör

Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet, rör i mandelsmör och toppa med skivade bananer och en skvätt honung.

Så där har du det, tio enkla och näringsrika frukostidéer att testa på! Variera mellan dessa alternativ och hitta din nya frukostfavorit. Oavsett om du har bråttom på morgonen eller tid att njuta av en längre frukost, finns det något för alla smaker och tillfällen.

Här hittar du fler nyttiga frukostar!

Powered by Labrador CMS