Baka med jordgubbar – 10 smarriga recept

Ta vara på sommarens bär, vi talar naturligtvis om jordgubbar, och baka tillsammans hela familjen. Vi har listat 10 härliga och somriga bakrecept som inkluderar de söta och goda bäret. Så ta fram jordgubbarna och låt bakningen börja!

Inspireras av våra 10 smarriga bakverk med jordgubbar.
Inspireras av våra 10 smarriga bakverk med jordgubbar.

Sommaren är äntligen här och vad är väl bättre än att njuta av en härlig efterrätt med somriga, färska och saftiga jordgubbar? För barn är det extra roligt att vara delaktiga i matlagningen och skapa egna smaskiga kreationer.

Baka med jordgubbar:

Vi listar 10 fantastiska och roliga bakrecept som inte bara kommer att tillfredsställa barnens smaklökar, utan även göra dem entusiastiska i köket. Så sätt på förklädena och låt oss komma igång med dessa underbara somriga jordgubbsrecept!

  1. Jordgubbspizza: Byt ut den traditionella pizzan mot en söt variant med en botten av sockerkaka, grädde som sås och färska jordgubbar som topping. Låt barnen dekorera pizzan precis som de vill!
  2. Jordgubbsmuffins: Baka saftiga muffins med bitar av jordgubbar i smeten. Toppa dem med glasyr och några extra skivor jordgubbar för en färgstark touch.

  3. Jordgubbsglass: Skapa egen jordgubbsglass genom att mixa färska jordgubbar med vaniljglass. Låt barnen vara delaktiga i mixningen och njut sedan av den uppfriskande glassen.

  4. Jordgubbsmilkshake: Mixa färska jordgubbar med vaniljglass och mjölk för att skapa en len och krämig jordgubbsmilkshake. Låt barnen dekorera med vispad grädde och strössel.

  5. Jordgubbskladdkaka: En twist på den klassiska kladdkakan! Tillsätt färska jordgubbar i smeten för en saftig och fruktig upplevelse. Servera med en klick grädde på toppen.

  6. Jordgubbsrulltårta: Baka en fluffig rulltårta och fyll den med vispad grädde och skivade jordgubbar. Rulla ihop den försiktigt och skär sedan i skivor för en läcker och somrig efterrätt.

  7. Jordgubbsmazarin: Gör små jordgubbsmazariner genom att använda en muffinsplåt. Fyll smeten med jordgubbar och grädda tills de är gyllenbruna. Perfekta för små händer att plocka upp och njuta av!

  8. Jordgubbsdonuts: Baka egna donuts och täck dem med en glasyr smaksatt med jordgubbspuré. Strö över hackade jordgubbar för en extra krispig och saftig touch.

  9. Jordgubbspaj: Skapa en klassisk jordgubbspaj med en smulig pajdeg och färska jordgubbar som fyllning. Servera den med en kula vaniljglass för en oslagbar kombination

  10. Jordgubbsmousse: Gör en fluffig och läcker jordgubbsmousse genom att mixa jordgubbar med vispgrädde och lite socker. Låt barnen vara med och vispa grädden tills den blir luftig och blanda sedan försiktigt i jordgubbspurén. Häll moussen i små glas eller skålar och låt den stelna i kylen. Toppa med några skivor jordgubbar och eventuellt lite strössel för en extra touch.

Dessa 10 roliga och somriga bakrecept med jordgubbar kommer säkerligen att göra barnen exalterade och ge dem en kreativ upplevelse i köket. Det är en fantastisk möjlighet att lära dem om ingredienser, mäta och blanda, samtidigt som de får njuta av läckra och färgglada efterrätter.

Ha det så kul och smaklig måltid!

Powered by Labrador CMS