Man kan baka påskmuffins till efterrätt.
Man kan baka påskmuffins till efterrätt.

Goda efterrätter att servera i påsk

Här tipsar vi om enkla efterrätter att bjuda på efter påskmiddagen.

Även om man ofta blir proppmätt av påskmaten så kan man vilja servera efterrätt också, speciellt om man skipper påskbordet och kör en trerätters istället. Här kommer förslag på några påskiga efterrätter.

Påskcheesecake

Cheesecake är ett bra exempel på en sådan efterrätt som enkelt kan göras påskig. Det är dessutom en god efterrätt som många uppskattar.

Påsktårta

Påsktårtan har blivit ganska vanlig, och för många är den ett måste under påsken. Tårta passar även perfekt att servera som efterrätt, och här finns det många olika varianter att välja mellan. Du kan enkelt anpassa tårtan efter tycke och smak.

Ett enkelt sätt att göra en tårta påskig är att använda ett gult marsipanlock, som man sedan kan dekorera med precis vad man vill - till exempel påskklycklingar av marsipan, eller chokladägg.

Vit kladdkaka

Kladdkaka är ett mycket uppskattat bakverk och passar perfekt som efterrätt - och dessutom är det ganska enkelt att göra, även om det kan vara klurigt att få till den perfekta kladdigheten i mitten tillsammans med de krispiga kanterna.

Vit kladdkaka låter kanske inte överdrivet påskigt, men faktum är att dessa ofta är ljust gula snarare än vita. Dessutom kan de enkelt dekoreras med till exempel små chokladägg, påskkycklingar eller liknande.

Påskmuffins

Även muffins kan enkelt göras i påsk-edition. Muffins är dessutom enkelt att göra, och man kan passa på att göra såväl vaniljmuffins som chokladmuffins. Dessa dekorerar man sedan, till exempel med gul kristyr och små påskkycklingar eller små chokladägg.

Påskgula dammsugare

Bakverk kan passa väldigt bra som efterrätt, speciellt när man inte vill ha något allt för mastigt - som tårta. Dammsugare är ofta populära också, och här är det väldigt enkelt att göra dem påskiga - man behöver bara byta ut det gröna mot gul.

Andra efterrätter till påsken

Egentligen kan alla efterrätter göras påskiga med enkla medel. Ibland kan man göra dem gula, andra gånger kan man dekorera dem så att de känns påskigare. Små chokladägg och kycklingar i till exempel marsipan kan vara perfekt för detta.

Detta innebär att du kan välja i stort sett vilken efterrätt du vill, och bara göra om den lite eller dekorera den för att det ska bli en påsk-efterrätt. På så sätt får du betydligt flera valmöjligheter.

Läs mer

Powered by Labrador CMS