Tjej som äter egengjord pizza.
Egen pizza med tomatsås är en billig maträtt som kan gå hem hos barnen.

Tips: Billig mat som barn gillar

Här kommer inspiration och tips på billiga maträtter som kommer gå hem hos barnen!

Att hitta maträtter som barnen gillar kan vara en utmaning i sig, och att dessutom försöka hitta billiga alternativ kan kännas nästan omöjligt. Här kommer några tips på billiga maträtter som barn gillar.

Spaghetti med köttfärssås eller pastasås

En självklar favorit bland barn, och säkerligen bland det första du kommer att tänka på när det gäller mat som barn gillar. Hittar man ingen billig köttfärs kan man istället göra en god pastasås med till exempel skinka, bacon, tonfisk eller grönsaker. Sedan finns det förstås köttfärssås på burk.

Köttbullar och potatis

Även köttbullar och potatis kan bli en ganska billig maträtt, och det är dessutom enkelt att tillaga. Får man tag i köttfärs till bra pris kan man dessutom tillaga köttbullarna själv, vilket blir ännu godare.

Fisk och potatis

Även om all fisk inte är billig så finns det ofta billiga alternativ, och dessutom går det ofta att hitta bra erbjudanden på just fisk. Med det sagt är det inte alla barn som gillar fisk, men fördelen är att fisk kan tillagas på så många olika sätt - i ugn, kokas eller stekas. Kanske finns det någon variant som barnen uppskattar?

Falukorv och makaroner

Passa på att handla en extra falukorv om det är på extrapris och frys in den när du hittar billig falukorv, eftersom detta kan bli en mycket prisvärd rätt. Det är även enkelt att tillaga, och många barn älskar det.

Tacos eller tortillas

Det här är kanske inte den första rätten man tänker på när man tänker på billig mat, men det går ofta att få det billigt. Taco-skal, tortillabröd, tacosås och liknande kan man passa på att köpa när det är nedsatt - och likaså köttfärsen. Dessutom kan man byta ut köttfärsen mot vegetariska alternativ eller fisk. Eftersom tortillas och tacos kan ätas på så många olika sätt så går det att göra det billigt. Handla säsongsaktuella grönsaker och färs i storpack.

Korvstroganoff med ris

Korv brukar som sagt vara enkelt att hitta till bra pris, framför allt falukorv. Och just korvstroganoff är ofta en stor favorit bland barn - och även vuxna.

Pannkakor

Smarta maträtt finns väl knappast? Få ingredienser, enkel tillagning och så älskad av barn (och vuxna).

Hemlagad pizza

Även detta är en riktigt smart maträtt, som går att få riktigt billigt. Gör pizzabotten själv, hitta billig ost och riv själv om det behövs och välj billig topping så kan du få ihop en riktigt billig pizza - och godare maträtt finns väl knappast?

Tortillapizza

Ett tips är också att göra pizza på tortillabröd. Allt du behöver är tortillabröd, tomatsås och ost därefter valfri topping! In i ugnen 5-10 minuter tills osten smält!

Wok

Även detta är en smart, och riktigt prisvärd, maträtt. Här kan du själv välja ingredienser, vilket gör att woken kan bli riktigt billig. Nudlar kostar sällan särskilt mycket och väljer du en vegetarisk variant så behövs inget kött. Och nej, du behöver ingen wokpanna - en wok kan bli rätt god även i vanlig stekpanna. Använd färska eller frysta grönsaker.

Powered by Labrador CMS