Solskydd för din bebis — 11 tips att tänka på när du skyddar din baby i solen

Solskydd för din bebis — 11 tips att tänka på när du skyddar din baby i solen

Sommar och sol är härligt, som vi längtat! Solens strålar gör gott men det är några saker du kan tänka på när du skall skydda din babys känsliga hud.

Hur ofta skall du smörja solskydd på din bebis - och hur länge håller solskyddet?

Artikeln innehåller köplänkar

Det finns många effektiva solskydd för att skydda din babys från att bränna sig i solen. Solskydd för din bebis är en av sommarens viktigaste saker att ha på minnet. Vi tipsar om solhattar och solkräm och vad du kan göra om din bebis redan hunnit bränna sig i solen.

 

1. Flerfärgad uv-dräkt för barn med UV skydd spf 50+. Solskydd för baby, från varumärket Liewood

 

 

Praktiskt UV-skydd med spf 50+. Dräkt med korta ärmar och ben i stretchigt material för komfort och rörlighet för barn. Praktiskt solskydd för din bebis om ni är på stranden och du vill vara säker på att skydda huden ordentligt. Kombinera gärna med matchande solhatt. Tänk på att  använda solkräm som solskydd på övrig hud för att din baby ska vara ordentligt skyddad från de farliga uv-strålarna. Fint safarimönster. Finns att klicka hem här! 

Variant: Unisex. Flerfärgad safarimönster

Storlek: 68 - 104

Material: Nylon, spandex. Öko-tex.

Läs även: D-vitamin — så viktigt för ditt barn

 

2. Flerfärgad Solhatt, med UV skydd spf 50+, ett viktigt solskydd för din bebis. 

 

Skydda huvudet med denna söta solhatt för baby och barn i stretchigt material. Dessutom med praktiskt solskydd i nacken för att skydda din bebis känsliga hud. Bästa solskyddet för din baby är kläder - tänk på att din baby är känslig för sol och ett riktigt hett tips är att låta ditt barn bära solhatt för att undvika överhettning och brännskador från solens starka strålar. Kombinera med matchande uv-dräkt som solskydd för din bebis. Finns att klicka hem här!

Variant: Unisex. Flerfärgad safarimönster

Storlek: För ålder 0-4 år

Material: Nylon, spandex. Öko-tex.

 

3. Solkräm från Nivea Sun med hög solskyddsfaktor spf50, speciellt anpassat solskydd för din bebis känsliga hud

 

Parfymfri solkräm i sprayflaska, enkelt att applicering detta solskydd på din bebis. UVA och UVB skydd med hög spf 50+ och vårdande ekologisk kamomill, lugnar barnets känsliga hud. Smörj solkräm på huden varannan timme, eftersom solskydd för bebisar avtar under dagen. Finns att klicka hem här!

Variant: Spray

Storlek: 270 ml 

SPF: 50+

 

4. Solskydd för babys: Lotion med hög spf 50+, anpassad för barn och små bebisar

 

Solskydd för din bebis som är lätt att applicera utan att lämna vita spår på barnets hud. Från franska varumärket La Roche-Posay. Kan appliceras på torr eller våt hud. Solskydd med hög spf 50+ för känslig hud. Parfymfri och fuktgivande i upp till åtta timmar. Tänk på att: öppnad solkräm håller max ett år, så har ni inte gjort slut på produkten till nästa säsong - då är det dags att köpa nytt solskydd till din bebis. Finns att klicka hem här

Variant: Lotion

Storlek: 250 ml

SPF: 50+

 

5. Oparfymerat solskydd för din baby från Eco cosmetics baby and kids. Ekologisk solräm för baby med spf 50. 

 

 

En neutral, oparfymerad solkräm med hög solskyddsfaktor 50 för barn och baby. Krämen har ett så kallat fysikaliskt solskydd för baby och lägger sig endast ovanpå huden och reflekterar bort solens strålar. Du kan applicera ett tjockt lager på utsatta partier som näsa, kinder och öron för ett extra bra skydd mot solens farliga strålar. Glöm inte att använda solhatt på huvudet som solskydd för din baby för att undvika överhettning.

Eco Cosmetics Baby & Kids är speciellt framtagen för barn och små bebisar och innehåller både UVA och UVB skydd. Finns att klicka hem här!

Variant: Kräm

Storlek: 50 ml

SPF: 50+

 

6. Flerfärgad UV-keps från varumärket Geggamoja. Solhatt för barn med extra solskydd vid nacken. UVA och UVB-solskydd för baby

 

Smart solhatt för de små barnen. Tack vare längre skydd vid nacken slipper din baby bränna sig om nacken. Solskydd för din baby på soliga sommardagar om ni är på stranden eller leker i solen. Kombinera gärna med matchande uv-dräkt och solkräm i ansikte och på fötterna.

Snygg i flerfärgad blå med rosa flamingon som kan matchas med andra färger. Filtrerar hela 98 procent av solens farliga UVA och UVB-strålar för ett effektivare solskydd för din bebis. Finns att klicka hem här!

Variant: Unisex. Flerfärgad flamingomönster

Storlek: 0-4 år

Material: Polyamid, Elastan

Läs även: Därför behöver ditt barn vitaminer

7. Veganskt solskydd för baby med spf 50. Solskyddsmousse för mycket känslig hud

Solskydd för baby anpassat för små barn och deras känsliga hud. Moussen är lätt att applicera och lämnar inga tjocka vita ränder på huden, solskydd för baby med hög spf 50. Passar såväl för baby från 6 månader till vuxna. Berikad med antioxidanter och filtrerar 98 procent av UVA och UVB-strålarna.

Tvättas inte bort vid ett dopp i vattnet men glöm inte att bättra på solskyddet under dagen. då effekten av solskyddet avtar eftersom tiden går.  Finns att klicka hem här!

Variant: Mousse

Storlek: 100 ml

SPF: 50+

 

8. Gul uv-dräkt smart solskydd för bebis och småbarn från varumärket Geggamoja

Uv-dräkt för baby i snabbtorkande material, med högt solskydd mot solens starka UVA och UVB-strålar. Ett viktigt solskydd för din baby på varma sommardagar ute i solen.

Tack vare hellånga ärmar och ben är uv-dräkten från geggamoja ett säkrare skydd för ditt barn. Smidig dragkedja sitter framtill. Kombinera med solhatt för att skydda huvudet och undvika överhettning.

Finns att klicka hem här!

Variant: Unisex. Gul

Storlek: 50/56

Material: Polyester

 

9. Grönprickigt parasoll från varumärket Buddy and Hope. Ger solskydd på upf 50 för bebis i barnvagn

 

Snyggt och effektivt solskydd för din baby i barnvagnen på soliga dagar. Så fort vårsolen tittar fram är det en god ide att fästa parasollet på på barnvagnen för att skydda ditt barn.

  • Parasollet som har en lätt fästanordning går att flytta för att anpassa er barnvagn och era behov av solskydd för er baby
  • Passar de flesta barnvagnar och ger UV skydd spf 50, vilket filtrerar upp till 98% av UVA och UVB-strålarna
  • Parasollet ger skugga men du kan även behöva komplettera med solkräm mot solens starka uva och uvb strålar. 

Finns att klicka hem här!

Variant: Unisex. Finns i flera färger

Storlek: 70 x 66 cm

Material: Polyester

 

10. Svart solskydd till barnvagnen. Solskydd för din baby, från varumärket Easygrow. 

Smidigt solskydd för din baby i barnvagnen. Solens strålar kan vara jobbiga för din bebis och för att inte tala om värmen den ger. Med ett solskydd på vagnen skuggar du din baby och filtrerar samtidigt bort farliga UVA  och UVB-strålar. Solskyddet motsvarande spf 50, vilket filtrerar upp till 98% av UVA och UVB-strålarna.

Solskyddet fäster smidigt på barnvagnen, tack vare de elastiska remmarna. Finns att klicka hem här!

Variant: Svart 

Storlek: Universal

Material: Polyester

 

11. After Sun från varumärket EVY: återställer huden efter solexponering — komplement till solskydd för din bebis

När din baby varit i solen är det bra att återfukta och lugna röd hud om ditt barn barn redan bränt sig i solen. After sun mousse är ett komplement till solskydd för din baby.

Barn ska alltid skyddas i solen med solskydd men om det ändå blivit för mycket är det bra att ha en after sun produkt nära till hands.  

  • Moussen innehåller Aloe vera som lugnar och återfuktar en lätt solbränd hud.
  • Tänk på att hålla din baby borta från stark sol de närmaste dagarna om din baby bränt sig i solen.

Den lugnande after sun moussen finns att klicka hem här!

Produkt: Lugnande och återfuktande

Variant: Mousse

Storlek: 150 ml

 

Artikelbild: Lyko, Babyland, Canva

Läs mer: Tips på 10 Solglasögon för barn