Undrar du vilka namn som kommer bli trendigast under 2024? Här är spaningarna.
Undrar du vilka namn som kommer bli trendigast under 2024? Här är spaningarna.

10 trender för bebisnamn 2024

Som förälder vill man alltid hitta det perfekta namnet för sitt barn. Med 2024 i full gång ser vi intressanta trender inom babynamn som speglar förändrade attityder och värderingar. Låt oss dyka in i de hetaste trenderna just nu!

1. "Vuxennamn" för bebisar

En allt mer framträdande trend är valet av vad vi kan kalla "vuxennamn" för bebisar. Detta innebär att föräldrar väljer mer formella och mogna namn, som lätt kan associeras med vuxna snarare än med barn. 

Exempel på sådana namn är Agnes, Alfred, Arthur, Betty och Sylvia. Denna trend reflekterar en önskan om att ge barn namn som de kan "växa i" snarare än växa ur.

2. Atmosfäriska namn

En annan populär trend är atmosfäriska namn, som anknyter till naturen och himlen. Namn som Aura, Cielo och Aire är exempel på detta. Dessa namn är moderna och utan den traditionella namnens historiska bagage. 

Vett och etikett – detta måste du lära ditt barn

3. Klassiska "vintage" namn

Återgången till klassiska, tidlösa namn fortsätter att vara populär. Namn som Amelia, Benjamin, Charlotte, Jack och Olivia toppar listorna. 

Dessa namn har en tidlös dragningskraft och har varit populära i över 100 år enligt Social Security Administration.

4. Nya klassiker

Nyare namn som blivit klassiker inkluderar Leo, Liam och Lucas för pojkar och Aria, Ava och Penelope för flickor. Dessa namn har blivit alltmer populära under de senaste årtiondena och fortsätter att dominera namnlistorna.

5. Jordnära vibrationer

Naturnamn, som Sage, Juniper och Hazel, förväntas fortsätta vara populära. De representerar en unikhet som lockar föräldrar som söker något annorlunda, men ändå inte överdrivet trendigt.

När känner bebisen igen sitt namn?

6. Könsneutrala namn

Könsneutrala namn som Avery, Noah och Micah blir allt mer eftertraktade. Denna trend speglar en rörelse mot mer könsneutrala namn.

7. Ordnamn

Ordnamn har blivit mer populära under det senaste decenniet. Exempel inkluderar Roman, Forest, Ivy och Lily. Det är dock viktigt att komma ihåg att namn som Messiah, Beautiful och Honor kan bära en psykologisk börda för barnet genom livet.

Är din bebis snorig? Tänk på det här

8. Namntrender för pojkar 2024

För pojkar ser vi en fortsättning på namn som slutar på -an/-in ljudet, som Finn och Owen. Även vintage- och engelska namn som Silas och Miles är populära. Dessutom håller A-namn som Asher och Arthur sin popularitet.

9. Flicknamnstrender 2024

För flickor är det himmelska namn som Aurora och Luna som står i fokus. Vi ser också en ökning av namn som slutar på -et eller -ette, som Charlotte och Violet, samt namn som börjar med O som Odette och Olive.

Hur länge ska ditt barn sova middag? Här är svaret

10. Vad är ute 2024

Överdrivna stavningar av vanliga namn och "lyxmärkesnamn" som Bentley och Chanel minskar i popularitet. Föräldrar strävar efter att välja mer unika namn snarare än att modifiera stavningar av vanliga namn.

Källor: Nameberry, Babylist, Babynames

Läs mer:

Powered by Labrador CMS