Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Åt jättegoda kidneybönsbiffar idag!

Skrivet av alsi
Hittade receptet i Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sunqvist, men det finns upplagt på www.tasteline.se med en bild och så. Det blev biffar till 3 port, eller kanske 2 superhungriga =)

Ninas kidneybönsburgare
250 g kidneybönor, kokta eller konserverade utan spad
1 st lök, finhackad
1,5 krm spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tärning smulad grönsaksbuljong (vi tog flytande buljong)
1 vitlöksklyfta
ca 0,5 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
lite mjöl
peppar
salt
rapsolja till stekning

Mal bönorna i matberedare.

Fräs löken i oljan. Tillsätt vitlök och sambal oelek i slutet av stektiden.

Blanda spiskummin, paprikapulver, buljongtärning och tomatpuré med lökblandningen. Rör ner bönmoset och tillsätt mjöl så det går att forma biffar. Smaka av med salt och peppar.

Har man tid så mår smeten bara bra av att stå och dra ett tag innan man formar den. Det lättaste var att doppa händerna i varmt vatten och forma. Vi gjorde biffar, och åt dem med potatismos och sås. Och det blev helt supergott! Definitivt ett recept som vi kommer att använda många gånger igen.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv