Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Merkostnader...

Skrivet av Maria med E&A
Kan man ta med medecinerna som merkostnad? Det finns ju ett högkostnadsskydd så det kanske man inte kan?
Hur är det med mat som man får på livsmedelsanvisning? Det kostar ju 120 kr/gång att hämta ut och vi hämtar ca 1 gång/månad.

Jag har räknat lite på hur mycket extra vi tvättar och det blir nästan en maskin extra per dag!! (Oftast iallafall). Albin kräks oftast 4-6 gånger/per dag och det är sådana mängder att hushållsrullar funkar inte utan vi har köpt 10 st "spytorkar handukar". 5 sådana + 5 ombyten på Albin och 3 på mig...det blir en del.

Svar på tråden: Merkostnader...

Svar

Skrivet av  Karin
Medicin får du ta upp till högkostnadsskyddet minus 200 kr tror jag det är eftersom det är vad ett vanligt barn beräknas ha i medicinkostn. Vet ej vad du har på anvisning men det brukar ju motsvara vad vanliga föräldrar betalar på vanlig affär så det får du nog ej igenom. Ibalnd är det to m med en nackdel med anvisning eftersom fk tror att vi ej behöver handla ngt annat alls...
 

Tack för svar!

Skrivet av  Maria med E&A
Ja vi slipper ju handla välling åt honom så låter vettigt :) Annan mat äter han inte fast vi mattränar honom några gånger/dag.

 

Hej Maria!

Skrivet av  Jennie & Alva
1800 kr för mediciner kan du ta med som merkostnad, då det är gränsen för högkostnadsskyddet.

Mat på livsmedelsanvisning kan du få som merkostnad om det är medicinskt styrkt, alltså finns med i ett läkarintyg.

Vi hade tagit upp kaloritillskott som merkostnad (också på livsmedelsanvisning från dietist) men hade glömt be läkaren ta med detta i intyget och fick således inte räkna med den kostnaden.

Ta även med alla kostnader för extra tvätt samt ombyten, kanske extra uppsättning sängkläder. FK har schabloner för detta, så du behöver inte summera detta själv.

Lycka till!
 

Vart finns de schablonerna?

Skrivet av  Ika, ej insatt...
Eller ska man bara skriva typ:
2 extra omgångar sänkläder
5 par extra byxor
2 extra tvättomgångar per dag
osv??
 

Hej!

Skrivet av  no1wildcat
Om du kollar några rader längre ner där jag skrivit:Lägger in en länk här till...
Så kommer du till Koll på pengarna,scrolla lite så hittar du schabloner från Konsumentverket=)
 

ja

Skrivet av  bullen71
på kläder som vi köper extra satte vi priser, men på tvätten skrev vi bara hur många extra maskiner tvätt det blir och sedan har de schabloner på hur man räknar det. Skriv med hur mycket tvättmaskinen kostade som ny och hur gammal den är för vi de räknade schablon på hur mycket snabbare den slits ut p.g.a. dessa extra tvättar.
Lycka till.
Åsa.
 

Tips!

Skrivet av  Mamma Flundra
Ett tips när ens barn kräks mycket är att ta upp slitage på kläder (både till barnet och er)eftersom de måste tvättas oftare än vanligt och därför behöver ni kanske köpa nyare kläder än normalt.

Vi har fått genom både mediciner på recept (upp till högkostnadsskyddet) och livsmedelsanvisningar i merkostnad. Kommer inte ihåg om vi fick exakt den summa som gällde för livsmedelsanvisningen eller bara en del...men det är ju några kronor extra iaf. Men, tänk på att som någon annan skrev att få det bekräftat att det behövs styrkt med läkarintyg.
Vi fick även genom mediciner som inte är på recept, tex alvedon och laktulos så ger ni ofta såna mediciner så ta upp det också!
 

Artiklar från Familjeliv