Annons:
  Sök arkiverade trådar

Förlossningsplan

Lise bf 6/5
Tänkte bara bidra med min förlossningsplan om någon är intresserad. Synpunkter mottages tacksamt!

Allmänt
Jag vill inte att någon barnmorskeelev ska göra undersökning, koppla CTG etc eftersom jag har dåliga erfarenheter av det från min förra förlossning.

Öppningsskedet
Smärtan vill jag hantera med hjälp av upprätta ställningar, avslappning, andning, dusch, värme och massage av korsryggen. Jag vill gärna bli påmind om att tänka på avslappning och andning samt uppmuntras att vara rörlig och prova olika ställningar.

När jag känner att jag behöver ytterligare smärtlindring vill jag ha lustgas. Innan jag börjar med det vill jag dock gärna veta hur många centimeter som jag har öppnat mig.

Jag vill i möjligaste mån undvika all annan form av medicinsk smärtlindring. Om det trots allt skulle bli aktuellt så vill jag först få hjälp att uppskatta hur mycket som återstår av förlossningen.

Om inte särskilda skäl finns vill jag undvika hinnsprängning pga att min dotter föddes i vidöppen hjässbjudning och jag vill undvika att även nästa barn fastnar i det läget. Jag vill helst också undvika värkstimulerande dropp. Om värkarbetet avstannar vill jag istället avvakta och se om det kommer igång av sig själv igen.

Utdrivningsskedet
Jag vill få tydligt besked från BM när det är ok att börja krysta.

När jag börjar krysta vill jag ha hjälp att hitta en bra ställning som minskar risken att brista. Om det inte är bråttom vill jag ha hjälp att inte krysta för fort utan att vävnaderna hinner töjas. Jag vill också att BM smörjer med mandelolja innan barnets huvud passerar.

Om det blir bråttom att få ut barnet vill jag få tydligt besked om det så att jag kan krysta forcerat.

Jag vill gärna att BM vrider över från lustgas till syrgas i slutskedet, innan barnet kommer ut.

Efter
Om jag behöver sys vill jag få bedövning. Vid förra förlossningen fick jag Xylocainspray och det hjälpte inte alls, upplevde de tre stygnen då som det värsta på hela förlossningen, så denna gång vill jag ha ordentlig bedövning om jag ska sys.
tack!    Susanne & Pyret BF1/5-04
Självklart    Lise bf 6/5
En fråga    Anna-K m Carro-0205, bf 30/5
Istället för att    Lise bf 6/5
Aha    Anna-K m Carro-0205, bf 30/5
Jag tror inte    Lise bf 6/5
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

Vårt instagram-flöde

annons