Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Avgår Gudrun Schyman?

Skrivet av Christopher
Min gissning är nog att hon sitter kvar, trots det som framkommit idag.
Svar på tråden: Avgår Gudrun Schyman?

Antagligen inte

Skrivet av  Kent L
Hon försöker nog köra bekännelselinjen i det här fallet också. De flesta är ju svaga för den.

Men det är ju betydligt värre än Mona Sahlins fadäser. Men hon var ju rätt arrogant och tyckte inte att hon hade gjort nåt fel.

Gudrun kör ju en annan stil.
- Ja, jag erkänner, jag var full, jag pissade i brallorna, jag är en slarva, jag kan inte hålla reda på mina kvitton ...

Men jag är ju bara en stackars människa ... och om jag inte vore det, så vore jag ju övermänsklig ... nästan ett monster av perfektion ... nästan som Bo Lundgren eller Alf Svensson ... hur hemskt hade inte det varit ... det förstår säkert alla kvinnor i Sverige, eller hur? Och nu ska väl alla de otäcka talibanerna hoppa på mig bara för att jag är en
HELT VANLIG MÄNNISKA.
 

Hon sa det!

Skrivet av  Kent L
helt vanliga människor hit och dit, hela tiden.

www.aftonbladet.se
web-TV från presskonferensen

Vi är helt vanliga människor inom vänsterpartiet.

Helt vanliga människor som försöker rädda så mycket som möjligt av inkomsterna från skatt?
 

Tvärtom

Skrivet av  Tilia
Nu kan ju folk fuska med skatten med gott samvete efter Schymans modell och ändå rösta på ett parti som tycker att alla andra skall betala skatt. Kan det bli bättre? :-(
 

Ja, först röstar man fram en snattande...

Skrivet av  Dr Feelgood
... statsminister och nu får landets skattefuskare bekräftat att det är okej att blåsa staten.

Visst blir hon kvar!
 

Nej, pågår.

Skrivet av  AJ (han med Lilla aj)
Som Saddam är hon överlevare...
Jag gör inga andra jämförelser dem emellan, som att det är samma saddamister här som där, samma strukturer osv.
Han betalar kanske sin skatt, dock.
Det gör hon med, med lite fördröjning.

Toblerone-folk!!! Släng Er i väggen!!!
 

Gudrun är sniken

Skrivet av  Kent L
Två episoder med mig och Gudrun som framstår i lite klarare ljus efter dagens avslöjanden:

Episod 1:
- Men Gudrun, det ligger en död gris där. Det måste ju vara på din mark, sa jag.
- Nej, det gör det inte, sa Gudrun
- Men det är ju grisar där i hägnaden vid ditt hus. Är det inte dina grisar, Gudrun.
- Nej, det är det inte.
- Men vi måste ju göra något åt den döda grisen!
- Skit nu i det, och kom med mig nu så sticker vi (till en konferens där jag skulle hålla föredrag)!

Skattemyndigheten: Kapital+30 334 kr
Ni har ursprungligen redovisat er försäljning av fastigheten Gladsax 25:4, Simrishamns kommun, som en försäljning av privatbostadsfastighet, vilket medför en skattepliktig kapitalvinst om 86 666 kr. Efter förfrågan från skattemyndigheten har ni redovisat försäljningen som avyttring av näringsfastighet med en skattepliktig kapitalvinst om 117 000 kr. Försäljningen ska enligt myndighetens uppfattning bedömas som avyttring av näringsfastighet.
Skattetillägg+ 16 000 kr

- Man kan förstå att hon inte var intresserad av nämna att fastigheten var en näringsfastighet.

Episod 2:
Jag ska sova över hos Gudrun på Gladsax 25:4 på en soffa på vinden. Det finns inga kuddar, så jag frågar Gudruns dåvarande man om det finns någon kudde att låna. - Mjä, Gudrun har alltid en massa, vi kan väl sno nån. Och så tar han två ur Gudruns säng.
När jag lägger mig till rätta med två Gudrun-kuddar kommer Gudrun och rycker undan båda kuddarna. Det är mina, det är Ulle och Bulle, säger hon.

1 Felräkning +10 000 kr
Felräkning avseende övriga kostnader har rättats till er nackdel. Ni har summerat representationskostnaden till 34 080 kronor. Rätt belopp ska vara 24 080 kronor.


4 Inrikes flygresor +12 859 kr
Ni har i deklarationen yrkat avdrag med 12 859 kronor för inrikesflygresor. Efter det att skattemyndigheten begärt att ni ska styrka yrkat avdrag, har ni inkommit med flygbiljetter till en sammanlagt resekostnad om 13 359 kronor. Inhämtat underlag från riksdagsförvaltningen utvisar att förvaltningen har betalat dessa resor. Avdrag kan därför inte medges.



5 Utrikes flygresor +44 235 kr
Oslo +6 025 kr Inhämtade uppgifter från vänsterpartiet visar att partiet har betalt de biljetter som ni har bifogat för styrkande av denna kostnad. Avdrag kan därför inte medges.


Bryssel-Paris +18 244 kr Inhämtade uppgifter från vänsterpartiets riksdagsgrupp utvisar att gruppen har betalat de biljetter, till en kostnad av 14 252 kronor, som ni har bifogat för styrkande av era resekostnader. Vidare har vänsterpartiet betalat av er åberopad faktura från Maxim om 1 230 FF eller 1 719 kronor. Samma faktura har även vänsterpartiets riksdagsgrupp ersatt er för. Riksdagsgruppen har vidare utbetalat till er dels traktamentsersättning med 1 255 kronor, dels för representation med 1 000 kr och dels för buss och taxiresor med 680 kr. Avdrag kan därför inte medges.


Singapore-Nya Zeeland-Australien +17 608 kr I insänd komplettering har ni specificerat avdraget. Av denna specifikation framgår att biljettkostnaden uppgick till 13 833 kronor. Av samma material framgår det att er verkliga kostnad för flygresan uppgick till 457 kronor, efter att ni utnyttjat Euro-bonus. Av insänd specifikation framgår att övriga kostnader uppgick till 12 465 kronor. Ni har endast presenterat skriftligt program för 3 dagar under resans 16 dagar. Av insänt material framgår att ni har haft resesällskap. Detta tyder på att resan har varit en kombinerad semesterresa och tjänsteresa. I brist på närmare utredning, om fördelningen mellan semesterinslaget och tjänsteinslaget, uppskattas den avdragsgilla delen till 50 procent av övriga kostnader eller 6 233 kr. Ni medges därför avdrag med 457 kronor (biljettkostnaden) och 6 233 kr (övriga kostnader).


Hyrbilar+13 788 kr
Av tillgängligt underlag från riksdagsförvaltningen framgår att förvaltningen har betalat dessa kostnader. Avdrag kan därför inte medges.

Taxi+6 495 kr
Ni har i deklarationen yrkat avdrag för taxiresor med 6 861 kronor. För att styrka denna kostnad har ni bland annat åberopat ett taxikvitto för resan mellan Mora och Östersund om 3 304 kronor. Av tillgängligt riksdagsförvaltningen framgår det att förvaltningen har betalat denna taxiresa. Av övrigt åberopat underlag består detta, med undantag av en resa med Topcab om 108 kr, endast av följesedlar från Taxi Stockholm. Enligt inhämtade uppgifter från nämnda bolag har TV 4, Sveriges Radio och Efti AB betalat alla resor utom i två fall om sammanlagt 258 kr. Avdrag kan endast medges med det belopp som ni själv erlagt, 366 kr.

Ni har inkommit med två kassakvitton från livsmedelsaffären Brunnshallen Simrishamn om sammanlagt 1 875 kr. Dessa kvitton avser inköp av sedvanliga livsmedel. Kvittonas bevisvärde, för bedömning om rätten till avdrag för representation, kan med fog ifrågasättas.
Ni har inkommit med en förteckning omfattande cirka 100 olika namn som enligt uppgift utgör inbjudna personer till glöggfest. Ni har bifogat inbjudan till glöggfesten. Av denna framgår endast att det är Gudrun och Jacques som inbjuder till glöggfest. Inbjudan saknar information om festen har samband med ert uppdrag som riksdagsledamot.
Ni har namngivit vilka personer som deltagit i era kvinnliga nätverksträffar, men inte vilket omedelbart samband dessa träffar har med ert riksdagsuppdrag.
Ni har inte lämnat några uppgifter om vilka som har deltagit i det så kallade Vårmötet.
Som ovan anförts fordras för att ni ska medges avdrag för representation att ni har haft kostnaden samt att representationen har ett omedelbart samband med ert riksdagsuppdrag. Den utredning som ni har lämnat har brister både avseende hur stora kostnaderna har varit och om det har förelegat ett sådant omedelbart samband som krävs mellan riksdagsuppdraget och representationen. I brist på tillräcklig utredning uppskattas den avdragsgilla kostnaden till skäliga 12 000 kr.


 

Jo, du har dragit den förut.

Skrivet av  cb
Om grisarna och kuddarna.
Ser ut som om Gudrun gjort en Sahlinare av kolossalformat.
 

Jag hoppas hon avgår.

Skrivet av  Anna
Man kan inte argumentera för ett högskattesamhälle och själv fuska för allt vad tygen håller, om man vill framstå som trovärdig.

Jag är besviken, jag har röstat på vp och
Gudrun Schyman ÄR vänsterpartiet för många människor.
Trovärdighet vad är det?
 

Just därför borde hon stannat. :-)

Skrivet av  Anon Üm
Men man kan ju fortfarande hoppas på att de splittras.
 

Det hoppas jag verkligen!

Skrivet av  Anna C
Jag förstår inte hur Gudrun Schyman har mage att skylla på "tidsbrist" när hon gjorde felaktiga avdrag för 120 000 kr. Om hon hade så ont om tid, hur i all världen hade hon då tid att sitta ner och systematiskt göra avdrag för avdrag för utgifter som hon aldrig hade haft, eller som hon redan fått betalda av oss skattebetalare?

Och hur kan hon ha mage att sitta i riksdagen och stifta lagar om höjda skatter, strängare straff för skattefusk och försvårade avdragsmöjligheter för oss medborgare, samtidigt som hon själv fifflar för att sänka sin egen skatt?

Schyman har ingen trovärdighet kvar och är själv ett bra exempel på att socialismens dogmer aldrig gäller för makthavarna!
 

Jag hoppas

Skrivet av  Päronet
hon tar sitt ansvar och avgår. Jag menar slarv kan man inte skylla på i det läget. Det är ju faktiskt brottsligt det hon gjort. Men när det gäller Gudrun vet man aldrig. Jag menar å ena sidan är hon slarvig och skickar in alla kvitton hon har å ena sidan håller hon reda på och skickar in kvitton till flera olika ställen dels till partikansliet och dels till skattemyndigheten, samma kvitton. Trovärdigt, nej inte enligt mig
 

Makt korrumperar

Skrivet av  Pappa KP
"The road to Hell is paved with good intentions"

Väcks det åtal för skattebrott åker hon ut fortare än kvickt. Annars klarar hon nog av att hålla sig kvar ett litet tag till. Jag tycker det är tämligen graverande för partiet att bara ett(!) partidistrikt krävt hennes avgång. Det där med höga skatter är bra, bara de själva slipper betala dem, tycks budskapet vara.
 

Schymans franske särbo

Skrivet av  Tilia
" - Vem har aldrig haft problem med skattemyndigheten? Det här är en storm i ett vattenglas. Jag är chockad!"

Lite skillnad mellan fransk och svensk inställning till skattemyndigheten. I Belgien är skattesmitning nästintill folksport.
 

Japp

Skrivet av  röd
Jag är jättebesviken, men som tur är finns det Petra, Lars och Jonas som kan axla manteln...
 

Men om man inte åtalar

Skrivet av  Kent L
tror du att hon sitter kvar då? Eller tror du att hon åker ut efter dagens möten (och ett uttalande på söndag)? Kan en time-out vara en lösning? Eller vet du nåt som vi inte vet?

Jonas Sjöstedt har ju sagt definitivt nej till partiledarskapet. Han hade annars varit min favorit till partiledarskapet.

Efter honom skulle jag vilja se Lars Bäckström som partiledare. Du tänker kanske på Lars Ohly?
 

Lars Ohly vore utmärkt

Skrivet av  Christopher
En av den hårdföra stammen som fortfarande kallar sig kommunist.

Vi som inte är så förtjusta i (v) skulle i så fall förmodligen kunna glädjas åt att (v):s siffror rasade.
 

Tyvärr

Skrivet av  röd
har Jonas sagt nej men jag ger inte upp så lätt... Jag struntar i om det blir åtal; i mina ögon har hon svikit och har inte längre mitt förtroende!
 

Ska kanske tillägga

Skrivet av  röd
att jag inte tror att jag är ensam om denna åsikt...
 

Inte svar på inlägget...

Skrivet av  myself
Lite sent nu kanske?

Vad jag inte förstår är hur människan kan vara så slarvig, enligt egen utsago, samtidigt som hon tydligen håller sina kvitton sparade...Varför får man känslan av att alla slarvorsakade misstag skett till hennes fördel?

Undrar just hur det gick till med den där deklarationen, om den där påstådda personen som hjälpt henne verkligen fanns. Hennes särbo påstår ju att hon gjort den själv, att det inte fanns någon medhjälpare. Kan det kanske vara HAN som är den uppfinningsrike vännen,som gillar att kopiera kvitton osv?

Inte för att jag i så fall tror att detta skett utan Gudruns vetskap, men visst reagerar man när särbon tycker att detta är en storm i ett vattenglas?

Den berömda privata lilla väskan så, som åkt taxi i 33 mil till en liten nätt summa. Taxichauffören säger att Gudrun själv INTE var med i bilen medan hon själv påstår motsatsen. Hon har vallat sin väska, menar hon. Målad i James-Bond-osynlighetsfärg då, eftersom chauffören inte såg att hon var där?

Den sortens ohederlighet (ja, jag väljer att tro på chaffisen) ger inte precis förtroende för de övriga påståendena.
 

Hon kanske gått på kurs hos Sigge Marjasin ?

Skrivet av  
?
 

Han som tyckte att somliga kvitton var...

Skrivet av  myself
besvärande långa och därför ägnade sig åt klipp-och-klistra-övningar? Ja, det är fullt möjligt! :-)
 

Så här gör man ett Marjasinklipp

Skrivet av  Kent L
Han köpte t ex sprit för 35 000 vid ett tillfälle (det var flera sådana Marjasinklipp)
Nu blev kvittot en meter långt med alla poster på olika sorters vin, öl och sprit, sa han.
Ser inte bra ut, tyckte Marjasin, klippte bort de enskilda posterna och bevarade endast slutsumman på kvittot genom att klippa och klistra.

Marjasin sa att han klippt bort för att kvittona blev för långa - fick inte plats. Men det var uppenbart att han klippt även i korta kvitton. Annars kan man ju vika ihop kvittona, t ex.

Marjasin kanske tyckte att det var pinsamt om någon fick se all sprit han köpt, dyr whisky & Co. Eller att han ville undanhålla kvittona för´ev. inventering. Kanske la ha beslag på ett antal flaskor för egen skåpsupning. Vem vet?

Åklagaren åtalade för trolöshet mot huvudman. Men domstolen frikände och sa att Marjasin ju faktiskt hade redovisat varenda korvöre korrekt och att han möjligen kunde klandras för klippen, men inte att det var någon finansiell oegentlighet.

Med Gudruns klipp var det ju värre: hon drog biljetter som hon redan fått betalt för på annat håll, fr a av riksdagsförvaltningen och sitt eget parti.

Det är f ö en mycket populär metod bland akademiker alltsedan förskottsbetalning av resor infördes.
 

Artiklar från Familjeliv