Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Varför blir han så konstig?

Skrivet av Alexe
Min son var vaken mellan 1.00 och 3.00 inatt. Han verkade "spela" pigg och var jättesprallig och glad, när jag egentligen vet att han var jättetrött. Han verkade jättekonstig. Typ hyperaktiv och helt iskall. Brukar normalt sett gnälla när man t ex bara sätter ner honom i sängen och går. Nu brydde han sig inte alls utan var bara sprallig, stirrig och konstig. Är det någon som vet vad det kan bero på? Han är 10 månader.
Svar på tråden: Varför blir han så konstig?

känner igen...

Skrivet av  LindaK
och det gick över - som tur är! Vi pratade inte under den tiden vår tös blev så där "pigg" Ansträngde oss för att se sura ut och var korta i rörelserna. Visade övertydligt att det var natt och alla var trötta (men inte prata!) Kanske kunde det "beteendet" fr oss skynda på att pigg-om-natten-fasen gick över snabbare ;)
 

Sova mindre på dan?

Skrivet av  Nascha med Melina 031126
Hej!
Melina var likadan, fast när hon var ca 11-12 mån och runt 2-3 på natten. Vi tog bort ett sovpass på dan så hon numera sover en gång mellan ca 12.30-14.30. Det hjälpte! Visst har hon 2 perioder på dan då hon kräver extra närhet för att hon är trött och grinig men det gäller att hitta bra sätt att komma över de "trötthets-pucklarna". Vi tyckte det var lite tidigt att ta bort ett sovpass på dan men efter att Melina vaknat och varit "pigg" på natten i 2 veckors tid, så beslöt vi oss för att prova. Och när vi i julas var "tvugna" att låta henne sova 2 ggr per dag, så vaknade hon mkt riktigt på natten efter och var pigg... Så vi gjorde rätt i alla fall, som tog bort ett sovpass.

Lycka till!
 

Artiklar från Familjeliv